Selecteer een pagina

Kip past in een koolhydraatarm recept, om de eenvoudige reden dat er weinig tot geen koolhydraten in kippenvlees zitten. Daarnaast bevat kip wel weer heel veel eiwitten. Dat maakt het een uitstekende toevoeging voor in allerlei gerechten. Je krijgt van kip veel energie, maar ook voldoende bouw- en voedingsstoffen binnen. Veel sporters (en dan met name krachtsporters) gebruiken kip om aan te komen in spiermassa. Maar ook wanneer het je doel is om vet te verliezen, kun je heel veel kanten op met kip.

Het onderstaande recept voor kiplaksa is op basis van kipfilet.

Wat heb je nodig?
Om dit recept optimaal te bereiden voor 4 personen heb je nodig:
– 500 gram kipfilets
– 500 ml kippenbouillon
– 1 ui, in grove stukken gehakt
– 2 cm verse gember (in juliennereepjes gesneden)
– 8 cm verse galanga (geschild en in kleine stukjes gesneden)
– Stengel citroengras (alleen het wit), grof gehakt
– 1 verse, rode chilipeper (zaad verwijderd, in blokjes gesneden)
– 2 eetlepels milde kerriepasta
– 2 theelepels plantaardige olie
– 60 gram rijstvermicelli
– 50 gram gedroogde eiernoedels
– 400 ml kokosmelk (uit blik)
– 3 fijngehakte lente-uitjes
– 90 gram taugé
– 10 peultjes (door midden gesneden)
– 15 gram verse korianderblaadjes

Het duurt ongeveer 30 minuten om de voorbereidingen voor dit gerecht te treffen en ongeveer 30 minuten om te laten koken.

Bereiding

  • Neem de keukenmachine. Draai hierin de gember, de ui, de galanga, de knoflook, de chilipeper en het citroengras fijn. Doe hier de plantaardige olie bij en draai het geheel nogmaals door. Schep de pasta in een grote wok en voeg de kerrriepasta toe. Roerbak dit 2 minuten op een laag vuur en pas op dat het niet aanbrandt.
  • Draai het vuur hoger. Doe er de kip bij en schep het gedurende 2 minuten om, tot de kip met pasta bedekt is. Doe hier de kippenbouillon bij en roer die goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het een minuut of 10 sudderen tot de kip gaar is.
  • Breek de vermicelli in kleine, korte stukjes. Kook de vermicelli en de eiernoedels in een aparte pan (dus de vermicelli in een pan en de eiernoedels in een andere pan) gedurende 5 minuten in ruim kokend water.
  • Giet de eiernoedels en vermicelli af en houd ze onder de koude kraan, zodat ze schrikken.
  • Vlak voor het serveren dien je de kokosmelk en de kip toe te voegen. Laat het lekker door verwarmen en verdeel dan de vermicelli en de noedels in twee kommen. Doe de hete laksa hier overheen en garneer het gerecht met de lente-ui, de koriander en de taugé.

Overige informatie
Wil je een scherpere smaak aan de laksa geven? Gebruik dan scherpe kerriepasta of doe er meer chilipeper bij. In dit gerecht zitten per portie (van 100 gram) slechts 4,5 gram koolhydraten. Verder bestaat het gerecht uit circa 10 gram vet en 35 gram eiwitten.
Bekijk voor meer informatie over koolhydraatarme recepten het artikel op Dieetkompas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x