Selecteer een pagina

Er wordt steeds meer duidelijk over de negatieve effecten die het eten van koolhydraten met zich meebrengt. Onderzoeken tonen aan dat er een verband is bij mensen die veel koolhydraten consumeren en kampen met hart- en vaatziekten, om over kanker nog maar te zwijgen.

Koolhydraten zijn de grootste boosdoener van deze welvaartsziekten! Het is daarom ook zeer verstandig om zo min mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Het koolhydraatarm dieet wordt steeds populairder. Ook voor mensen die niet af hoeven te vallen maar gewoon gezond willen leven. In dit artikel leggen we je uit waarom koolhydraten zo schadelijk voor je zijn, welke voedingsproducten je in het vervolg moet laten staan en op welk voedsel je moet overstappen.

Minder koolhydraten, meer vet en eiwitten!

Ieder mens heeft dagelijks koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Maar wel heel weinig. Wanneer je teveel koolhydraten binnenkrijgt wordt je dik en op de langere termijn ziek. Koolhydraten zitten in producten die meel, suiker, fructose en ook glucose bevatten. Teveel koolhydraten zijn schadelijk omdat het lichaam meer insuline gaat aanmaken om de glucose te verbranden. Het lichaam zet koolhydraten om in glucose. Omdat veel mensen teveel koolhydraten binnen krijgen, zet het lichaam de glucose om in vet. Het lichaam raakt op den duur overbelast, omdat het de grote hoeveelheden vet niet meer kan verbranden.

Koolhydraatarm eten, wat moet je laten staan?

Alle gerechten of voedingsmiddelen die meel, suiker, glucose en fructose bevatten moet je laten staan! Behalve groente en fruit. Dat betekent dat je geen aardappels meer kunt eten, brood, pasta en rijst. Uiteraard spreekt het voor zich dat je ook geen koekjes, snoep en gebak moet eten. In al deze producten is meel en suiker verwerkt.

Hoe je in het vervolg wel moet eten

Het is minder lastig dan je denkt om een koolhydraatarm dieet te volgen. Iedere maaltijd bestaat uit bijvoorbeeld groenten en/of fruit. Daarnaast eet je vlees (bij voorkeur gevogelte) en vis, noten en diverse soorten zaden. Eet ook vooral vetrijk. Gebruik roomboter, room en olijfolie. Eet dagelijks een paar eieren. Je eten kan je smaakvol maken met verse of gedroogde kruiden, pepers en zeezout. Wanneer je minder koolhydraten gaat eten, zal je op termijn veel energieker en gezonder worden. Het is wel mogelijk dat je in het begin last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Belangrijk is het daarom om veel water te drinken.

Ontwenningsverschijnselen

Ontwenningsverschijnselen die je mogelijk kan krijgen wanneer je radicaal stopt met teveel koolhydraten eten staan hieronder genoteerd. Je hoeft uiteraard niet alle ontwenningsverschijnselen te krijgen.

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Somberheid
  • Duizeligheid en rillerigheid
  • Spierpijn
  • Pukkels (gifstoffen worden naar buiten geduwd)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x