Koolhydraatarm dieet valkuil; Verborgen koolhydraten

In de eerste fase van een koolhydraatarm dieet mag je vaak niet meer dan 20 gram koolhydraten per dag binnen krijgen. In de tweede fase mag je meer koolhydraten toevoegen. Waar het vaak misgaat, is dat iemand denkt zich aan de koolhydraatlimieten te houden, maar in werkelijkheid teveel (verborgen) koolhydraten binnen krijgt. De oplossing is, tel al je koolhydraten en bepaal hoeveel je minder moet eten. Een aantal voorbeelden van ‘verborgen koolhydraten’:


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


  • Ei                            0,9 gram/ stuk
  • Kaas                      3 gram/ 100 gram (afhankelijk van de soort)
  • Slagroom            3 gram/ 100 gram
  • Koffie                   0,6 gram per kopje

Er kan ook iets anders aan de hand zijn met betrekking tot koolhydraten. Sommige mensen kunnen zonder problemen in ketose blijven bij 50 gram koolhydraten per dag, maar anderen moeten onder de 20 gram per dag blijven voor dezelfde resultaten. Dit betekent dat sommige mensen gedurende de afvalperiode, continue onder de 20 gram per dag moeten blijven.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply