Koolhydraatarm dieet valkuil; Onvoldoende vocht

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet en tevens andere diëten is het erg belangrijk voldoende water te drinken. Voldoende water is nodig voor je nieren, het makkelijker uitscheiden van afvalstoffen en voorkomen van constipatie. Vet wordt gemetaboliseerd middels hydrolyse, een proces waar veel water voor nodig is. Krijgt het lichaam onvoldoende water binnen, dan zal vetverbranding niet efficiënt verlopen.

Probeer als richtlijn altijd iets meer te drinken dan wat je lichaam zelf aangeeft. Algemene richtlijnen zijn minimaal 2 liter per dag, plus 250 ml per 10 kg overgewicht. Daarnaast geldt voor sporten en in droge omstandigheden dat je nog meer moet drinken. Je hoeft niet alleen water te drinken, kruiden thee en spa rood is ook prima. Pas op dat je geen dranken neemt waar suikers/ koolhydraten in zitten!


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Let op: Koffie bevat per kop ongeveer 0,6 gram koolhydraten. Daarnaast is koffie een diureticum, je verliest dus makkelijker water. Drink daarom voor of na elk kopje koffie een glaasje water. Daarnaast is het goed af en toe koffie te vervangen door groene thee.

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply