Koolhydraatarm dieet valkuil; Onvoldoende vocht

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet en tevens andere diëten is het erg belangrijk voldoende water te drinken. Voldoende water is nodig voor je nieren, het makkelijker uitscheiden van afvalstoffen en voorkomen van constipatie. Vet wordt gemetaboliseerd middels hydrolyse, een proces waar veel water voor nodig is. Krijgt het lichaam onvoldoende water binnen, dan zal vetverbranding niet efficiënt verlopen.

Probeer als richtlijn altijd iets meer te drinken dan wat je lichaam zelf aangeeft. Algemene richtlijnen zijn minimaal 2 liter per dag, plus 250 ml per 10 kg overgewicht. Daarnaast geldt voor sporten en in droge omstandigheden dat je nog meer moet drinken. Je hoeft niet alleen water te drinken, kruiden thee en spa rood is ook prima. Pas op dat je geen dranken neemt waar suikers/ koolhydraten in zitten!

[thrive_leads id='3269']

Let op: Koffie bevat per kop ongeveer 0,6 gram koolhydraten. Daarnaast is koffie een diureticum, je verliest dus makkelijker water. Drink daarom voor of na elk kopje koffie een glaasje water. Daarnaast is het goed af en toe koffie te vervangen door groene thee.

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:25:59+00:00 18 december 2011|Afvallen, Koolhydraatarm dieet|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com