Selecteer een pagina

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet en tevens andere diëten is het erg belangrijk voldoende water te drinken. Voldoende water is nodig voor je nieren, het makkelijker uitscheiden van afvalstoffen en voorkomen van constipatie. Vet wordt gemetaboliseerd middels hydrolyse, een proces waar veel water voor nodig is. Krijgt het lichaam onvoldoende water binnen, dan zal vetverbranding niet efficiënt verlopen.

Probeer als richtlijn altijd iets meer te drinken dan wat je lichaam zelf aangeeft. Algemene richtlijnen zijn minimaal 2 liter per dag, plus 250 ml per 10 kg overgewicht. Daarnaast geldt voor sporten en in droge omstandigheden dat je nog meer moet drinken. Je hoeft niet alleen water te drinken, kruiden thee en spa rood is ook prima. Pas op dat je geen dranken neemt waar suikers/ koolhydraten in zitten!

Let op: Koffie bevat per kop ongeveer 0,6 gram koolhydraten. Daarnaast is koffie een diureticum, je verliest dus makkelijker water. Drink daarom voor of na elk kopje koffie een glaasje water. Daarnaast is het goed af en toe koffie te vervangen door groene thee.

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x