Selecteer een pagina

Een dieet laag in koolhydraten wordt al veelvuldig toegepast door mensen wereldwijd om dat overtollige vet te verbranden. Voor veel mensen werkt dit erg goed. Wat ze wellicht niet wisten is dat een dieet in deze vorm ook nog eens erg gezond is en waarschijnlijk de levensduur helpt verlengen.

Onderzoekers van de Duke University in Amerika onderzochten het effect van een koolhydraatarm dieet op levensduur. Voorgaande onderzoeken op proefdieren toonde al aan dat deze voedingstrategie er voor zorgde dat muizen, fruitvliegjes en wormpjes langer leefden. Deze onderzoekers wilden een stapje verder gaan en het effect testen op mensen.

Proefopzet

De onderzoekers gaven 31 mensen van gemiddeld 57 jaar een dieet die voor 20% uit koolhydraten bestond, 20% eiwitten en 60% vetten. De proefpersonen aten vooral veel groenten, gevogelte, vis en eieren. Ze dronken veel water en thee. Rood vlees, hoewel een goede eiwitbron, werd zoveel mogelijk vermeden (link met darmkanker en verzoorzaakt slecht cholesterol en triglyceriden).

De proefpersonen kregen daarnaast een cocktail van anti-verouderings supplementen. Dagelijks namen ze een multivitamine, 2 gram L-carnitine, 400mg alpha-lipolic acid, 100mg Q10, visolie, 300mg magnesium, 300mg kalium, 1g vitamine C en 800mg vitamine E.

De grafieken hieronder laten zien wat de resultaten waren  op een aantal parameters die met veroudering samenhangen.

Het eerste wat hieraan opvalt is dat de proefpersonen snel gewicht verloren. Ook hun insuline en glucosespiegel zakten. Dat laatste vinden onderzoekers zeer interessant, want een kenmerk van veroudering is dat die laatste twee parameters juist stijgen. Ook de andere resultaten zijn eigenlijk positief en er waren geen bijwerkingen of negatieve effecten te bespeuren.

Al bij al mag je concluderen dat een koolhydraatarm dieet zeker het overwegen waard is voor ieder die langer en gezonder wilt leven.

Bron
J Appl Res. 2009 Jan 1;9(4):159-165.

 

Koolhydraat arm voedingschema

Wilt u afvallen, meer vet verbranden en dit alles op een gezonde wijze? Gezondbezig heeft een specialist in de arm genomen die al jarenlang vele klanten begeleidt met afvallen, aankomen en gezondheid; Life Health Strategy. Speciaal voor gezondbezig.nl is er een koolhydraat arm voedingsplan opgesteld. Dit plan omvat 11 pagina’s met duidelijke instructies wat wel en wat niet te eten met theoretische onderbouwing. Dit is niet zomaar een lijstje met voedingsmiddelen, maar een gedegen voedingstrategie die getest en getoetst is door vele succevolle klanten.

Downloaden

Normaal kost dit plan 29,95 euro, speciaal voor gezondbezig slechts 4,95 euro. Interesse? Klik op onderstaande downloadlink:

Koolhydraat arm voedingsplan

 

 


 


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x