Selecteer een pagina

Koninginnengelei is een melkachtige witte, stroperige substantie die wordt afgescheiden door de speekselklieren van jonge werksterbijen. Dit om larven te voeden en de koningin. Koninginnengelei staat al een poos in de schijnwerpers vanwege gezondheidsbevorderende effecten. De best gedocumenteerde studies met betrekking tot koninginnengelei tonen aan dat deze de bloeddruk en cholesterol verlagen. Ook heeft het een antimicrobieel en antiviraal effect. Het gaat vermoeidheid tegen, verhoogd de prestaties en heeft een antikanker effect.


Uit een studie bleek dat bepaalde componenten in koninginnengelei het totaal cholesterol doet dalen en in het bijzonder het ongunstige LDL cholesterol. Het toedienen van 6 gram koninginnengelei gedurende 4 weken resulteerde in een significante daling van het totaal- en LDL cholesterol. Daarentegen bleek dat het gunstige HDL cholesterol onveranderd was gebleven.

Het nadeel van koninginnengelei is de prijs, deze is erg duur. Een tweede nadeel is dat mensen er makkelijk allergisch op reageren. Ook dient in het achterhoofd gehouden te worden dat er meer (minder dure) producten zijn die dezelfde, gunstige effecten hebben, zonder deze nadelen.

Bron

Guo et al.; Royal jelly supplementation improves lipoprotein metabolism in humans; J. Nutr. Sci. Vitaminol.(Tokyo).(2007):Aug;53(4):345-8.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x