Koninginnengelei verlaagt cholesterol

Koninginnengelei is een melkachtige witte, stroperige substantie die wordt afgescheiden door de speekselklieren van jonge werksterbijen. Dit om larven te voeden en de koningin. Koninginnengelei staat al een poos in de schijnwerpers vanwege gezondheidsbevorderende effecten. De best gedocumenteerde studies met betrekking tot koninginnengelei tonen aan dat deze de bloeddruk en cholesterol verlagen. Ook heeft het een antimicrobieel en antiviraal effect. Het gaat vermoeidheid tegen, verhoogd de prestaties en heeft een antikanker effect.Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Uit een studie bleek dat bepaalde componenten in koninginnengelei het totaal cholesterol doet dalen en in het bijzonder het ongunstige LDL cholesterol. Het toedienen van 6 gram koninginnengelei gedurende 4 weken resulteerde in een significante daling van het totaal- en LDL cholesterol. Daarentegen bleek dat het gunstige HDL cholesterol onveranderd was gebleven.

Het nadeel van koninginnengelei is de prijs, deze is erg duur. Een tweede nadeel is dat mensen er makkelijk allergisch op reageren. Ook dient in het achterhoofd gehouden te worden dat er meer (minder dure) producten zijn die dezelfde, gunstige effecten hebben, zonder deze nadelen.

Bron

Guo et al.; Royal jelly supplementation improves lipoprotein metabolism in humans; J. Nutr. Sci. Vitaminol.(Tokyo).(2007):Aug;53(4):345-8.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply