Koninginnengelei verlaagt cholesterol

Koninginnengelei is een melkachtige witte, stroperige substantie die wordt afgescheiden door de speekselklieren van jonge werksterbijen. Dit om larven te voeden en de koningin. Koninginnengelei staat al een poos in de schijnwerpers vanwege gezondheidsbevorderende effecten. De best gedocumenteerde studies met betrekking tot koninginnengelei tonen aan dat deze de bloeddruk en cholesterol verlagen. Ook heeft het een antimicrobieel en antiviraal effect. Het gaat vermoeidheid tegen, verhoogd de prestaties en heeft een antikanker effect.


[thrive_leads id='3269']

Uit een studie bleek dat bepaalde componenten in koninginnengelei het totaal cholesterol doet dalen en in het bijzonder het ongunstige LDL cholesterol. Het toedienen van 6 gram koninginnengelei gedurende 4 weken resulteerde in een significante daling van het totaal- en LDL cholesterol. Daarentegen bleek dat het gunstige HDL cholesterol onveranderd was gebleven.

Het nadeel van koninginnengelei is de prijs, deze is erg duur. Een tweede nadeel is dat mensen er makkelijk allergisch op reageren. Ook dient in het achterhoofd gehouden te worden dat er meer (minder dure) producten zijn die dezelfde, gunstige effecten hebben, zonder deze nadelen.

Bron

Guo et al.; Royal jelly supplementation improves lipoprotein metabolism in humans; J. Nutr. Sci. Vitaminol.(Tokyo).(2007):Aug;53(4):345-8.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:28:45+00:00 17 april 2011|Cholesterolverlagende voeding|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com