Selecteer een pagina

Verzadigde vetten die rijk zijn aan stearinezuur en korte keten vetzuren verhogen het cholesterolgehalte niet of nauwelijks. Deze vetten zitten veel in kokosolie en cacaoboter. Het is dus beter deze vetsoorten te gebruiken dan de ‘standaard’ dierlijke vetten in bakboter. Ook kunnen de vetten uit kokosolie goed tegen verhitting waardoor ze niet snel worden afgebroken tot (soms toxische) metabolieten. Dit in tegenstelling tot het gebruik van onverzadigde oliën, deze kunnen in de regel slecht tegen verhitting.




Kokosolie heeft nog een voordeel, het bevat voornamelijk zogenaamde MCT vetzuren, die worden snel opgenomen als energiebron voor de spieren en worden daardoor niet snel omgezet in vetweefsel.

Kokosolie kopen? Wij raden Life Health Strategy aan, goed en goedkoop.

Bron

Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade; Eric de Maerteleire. 2010, blz 68.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x