Kokosvet verhoogt cholesterol niet

Verzadigde vetten die rijk zijn aan stearinezuur en korte keten vetzuren verhogen het cholesterolgehalte niet of nauwelijks. Deze vetten zitten veel in kokosolie en cacaoboter. Het is dus beter deze vetsoorten te gebruiken dan de ‘standaard’ dierlijke vetten in bakboter. Ook kunnen de vetten uit kokosolie goed tegen verhitting waardoor ze niet snel worden afgebroken tot (soms toxische) metabolieten. Dit in tegenstelling tot het gebruik van onverzadigde oliën, deze kunnen in de regel slecht tegen verhitting.
Kokosolie heeft nog een voordeel, het bevat voornamelijk zogenaamde MCT vetzuren, die worden snel opgenomen als energiebron voor de spieren en worden daardoor niet snel omgezet in vetweefsel.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Kokosolie kopen? Wij raden Life Health Strategy aan, goed en goedkoop.

Bron

Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade; Eric de Maerteleire. 2010, blz 68.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply