Koffie en kanker?

Een gezonde levensstijl verlaagt de kans op het ontstaan van baarmoederkanker aanzienlijk. Dat is de conclusie van een recentelijk onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF). Met name genoeg beweging en op gewicht blijven spelen een grote rol in het verlagen van de kans op deze kankersoort.

Het gaat om een uitgebreid onderzoek waarbij de medewerking van mensen over de hele wereld werd gevraagd. Vervolgens zijn de onderzoekers de correlatie tussen de kans op deze kankersoort en het eetpatroon, sportgedrag en gewicht van de deelnemers gaan studeren. Nadat alle gegevens zorgvuldig zijn geanalyseerd, hebben de onderzoekers de conclusie getrokken dat een gezonde levensstijl een grote invloed heeft op de kans op deze ziekte.

[thrive_leads id='3269']

Koffie en kanker?

De onderzoekers stellen dat mensen met een gezonde levensstijl 40% minder kans op baarmoederkanker hebben dan mensen met een slechte levensstijl. Ook het drinken van koffie blijkt invloed te hebben op het risico dat deze kankersoort zich ontwikkeld. Volgens de onderzoeksresultaten heeft het drinken van koffie een positieve invloed op het verlagen van het risico van het ontwikkelen van baarmoederkanker. De onderzoekers geven echter aan dat de correlatie tussen koffie en de baarmoederkanker verder onderzocht moet worden.

Baarmoederkanker is een snelgroeiend probleem voor Westerse vrouwen. Eerder werd al gesuggereerd dat deze ontwikkeling terug te leiden is naar de toename van dikkere mensen in de Verenigde Staten en Europa. In Nederland is baarmoederkanker een nieuwkomer in de top 5 van kankersoorten bij vrouwen.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2013-09-13T13:18:54+00:00 13 september 2013|Gezondheidsnieuws|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com