Selecteer een pagina

Koffie bevat zelf geen cholesterol, maar bevat wel 2 vetachtige stoffen, cafestol en kahweol, deze hebben een cholesterolverhogende werking, vooral het slechte LDL cholesterol. Of deze stoffen ook daadwerkelijk in de koffie terechtkomen hangt af van de bereidingsmethode. Bij gebruik van gefilterde, of oploskoffie (voorgefilterd) zitten deze stoffen vrijwel niet. Espresso bevat wel kleine hoeveelheden.

Ook is uit een onderzoek gebleken dat het homocysteïne gehalte in het bloed was verhoogd na consumptie van 7-10 koppen koffie per dag1). Homocysteïne is een marker voor hart- en vaatziekten. Dit was overigens onafhankelijk van hoe de koffie was bereidt.

De algehele concensus is dat het drinken van 3-5 koppen per dag gezond is, maar dat men moet uitkijken boven de 7 koppen per dag.

Bron

1)      Refsum H et al.; The Hordaland Homocysteine Study: a community-based study of homocysteine, its determinants, and associations with disease.; J Nutr. (2006);Jun;136(6 Suppl):1731S-1740S.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x