Koffie en cholesterol

Koffie bevat zelf geen cholesterol, maar bevat wel 2 vetachtige stoffen, cafestol en kahweol, deze hebben een cholesterolverhogende werking, vooral het slechte LDL cholesterol. Of deze stoffen ook daadwerkelijk in de koffie terechtkomen hangt af van de bereidingsmethode. Bij gebruik van gefilterde, of oploskoffie (voorgefilterd) zitten deze stoffen vrijwel niet. Espresso bevat wel kleine hoeveelheden.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Ook is uit een onderzoek gebleken dat het homocysteïne gehalte in het bloed was verhoogd na consumptie van 7-10 koppen koffie per dag1). Homocysteïne is een marker voor hart- en vaatziekten. Dit was overigens onafhankelijk van hoe de koffie was bereidt.

De algehele concensus is dat het drinken van 3-5 koppen per dag gezond is, maar dat men moet uitkijken boven de 7 koppen per dag.

Bron

1)      Refsum H et al.; The Hordaland Homocysteine Study: a community-based study of homocysteine, its determinants, and associations with disease.; J Nutr. (2006);Jun;136(6 Suppl):1731S-1740S.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply