Selecteer een pagina

Er zijn vele fysiotherapie praktijken in Nederland en allemaal zijn ze anders. Natuurlijk bieden ze de standaard behandelingen aan, maar hoe weet je vooraf of een fysiotherapie praktijk goed is? Dit kan door allereerst goed te kijken naar hun website! Een website is een afspiegeling van een bedrijf. 

Fysiotherapie praktijken

Oogt een website betrouwbaar? Is alle contactinformatie meteen goed zichtbaar? Zie je snel welke behandelingen ze aanbieden? Bloggen ze regelmatig op hun site? Dat is al een eerste teken dat je met een professionele organisatie te maken hebt. Maar kijk even verder voor je beslist!

Over ons

Een van de eerste dingen waar je verder naar kijkt als je een fysiotherapie praktijk website bezoekt is de Over ons sectie. Je wilt immers weten wat voor bedrijf het is, waarom ze dit werk doen en wie jouw mogelijke behandelaars zijn. Als je hier geen goed gevoel bij hebt, dan weet je al snel genoeg of je verder moet zoeken.

Welke behandelingen bieden ze aan?

Veel fysiotherapie praktijken bieden de standaard behandelingen aan. Dit is prima, maar zal niet elke klacht kunnen oplossen. Als een praktijk een uitgebreid behandelplan heeft, met diverse behandelmethoden dan geeft dat grotere kans op genezing. Denk hierbij aan de volgende behandelmethoden:

  • De Krullaards Perfect (Body) Reset® therapie voor rug en nekklachten
  • Acupunctuur ter behandeling van hooikoorts, migraine, atrose, overgang, stress, stuitligging en verslaving
  • Dry needling helpt bij het laten ontspannen van de spieren
  • Trigger point therapie om ‘knopen’ in je spieren weg te masseren
  • Dierenfysiotherapie
  • Bekkenbodem en incontinentie
  • Bekkenpijn na zwangerschap
  • Easytaping
  • Allerlei ademhaling- en apneu behandelingen

Extra services

Sommige praktijken bieden iets extra’s aan, zoals praktijk Pietersen in Apeldoorn. Zij hebben “de praktijk Pietersen check”. Dit is een soort gezondheidscheck die bedrijven kunnen aanvragen voor hun personeel. Er wordt gekeken naar zowel fysieke als mentale problemen om uiteindelijk ziekteverzuim zo veel mogelijk te voorkomen. Iedere werknemer wordt onderzocht door middel van vragen lijsten en testen in de praktijk. Ook wordt naar het voedingspatroon gekeken. Zo ontstaat er een volledig plaatje van de werknemer met positieve punten en aandachtspunten waar iets mee gedaan kan worden.

Samenwerking en onderzoek?

Kijk ook of een fysio praktijk samenwerkt met andere organisaties. Veel samenwerkingen zijn een teken dat er veel waardevolle informatie wordt uitgewisseld om hiermee patienten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Mocht een fysio praktijk daarnaast meewerken met onderzoeken van bijvoorbeeld universiteiten of zelf onderzoeken uitvoeren, dan weet je zeker dat je bij bevlogen therapeuten zit. Het kan zelfs zijn dat je mee mag doen met experimentele nieuwe therapien indien uw klacht hierbij past.

Conclusie

Je kan vooraf al een hele goede indruk krijgen van een fysio therapie praktijk door goed en kritisch door de website te gaan. Het helpt natuurlijk enorm als je weet wat je klacht is en welke behandelmethoden hiervoor beschikbaar zijn. Ga er hierbij vanuit dat niet elke behandelmethode aanslaat, het is dan goed om bij een praktijk te zitten die meerdere soorten behandelingen aanbiedt. Zo kan je ook bij dezelfde therapeut blijven die jou en je geschiedenis goed kent. Of dit eventueel direct doorbriefen aan een collega met een andere specialisatie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x