Keuze trainer Ranomi Kromowidjojo gevallen op Christiaan Sloof

Onze zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo heeft een keuze gemaakt met welke trainer zij door wilt gaan om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Eerder maakte Kromowidjojo een einde aan de samenwerking tussen de zwemkampioene en haar voormalige trainer Marcel Wouda.De keuze voor Christiaan Sloof is een opmerkelijke keuze, gezien de leeftijd van Sloof. Met zijn 26 jaar heeft Sloof minder ervaring met het coachen van topzwemmers dan Marcel Sloof. Voor de jonge trainer kwam de aankondiging dan ook enigszins als een verrassing alhoewel hij erg blij is dat de zwemkampioene zoveel vertrouwen heeft in zijn capaciteiten.

Voor Kromowidjojo is het niet moeilijk om het besluit te verdedigen. Met nog drie jaar te gaan voordat de Olympische Spelen plaatsvinden, is het voor de zwemkampioene vooral belangrijk dat zij plezier beleeft tijdens het trainen.

Ondanks het feit dat de zwemkampioene ontzettend veel respect heeft voor haar oudtrainer Marcel Wouda, was er sprake van een stroeve wisselwerking met de coach. Kromowidjojo en Sloof zijn al jaren goede vrienden waardoor er al sprake is van een goede chemie.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Het eerstvolgende grote toernooi waar Kromowidjojo aan zal deelnemen is het EK kortebaan in Denemarken. Ze zal deelnemen aan de 50 en 100 meter vrije slag en de estafettes. Kromowdidjojo zal 7 en 8 december ook dichter bij huis in actie komen. Dan doet zij namelijk mee aan de Swim Cup. Dit toernooi vindt plaats in Amsterdam.

In de tussentijd heeft de zwemkampioene zichzelf een rustpauze gegund om de wisseling van trainer te verwerken. De Olympisch kampioene slaat daarom de wereldbekerwedstrijden kortebaan die deze maand plaatsvinden in Azië over.

De breuk kwam aanvankelijk hard aan bij oud-coach Marcel Wouda. Ondanks jarenlange ervaring en vele prestaties, was de breuk voor Wouda een klap in zijn gezicht. Maar nadat de trainer de tijd heeft genomen om de kwestie in te laten zinken, schrijft Wouda het af als een incident. De coach geeft aan dat het goed mogelijk is dat zijn aanpak niet de juiste aanpak is voor Kromowdidjojo maar dat zijn rol als trainer nog zeker niet uitgespeeld is. Wouda verheugt zich op het trainen van andere getalenteerde zwemmers.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply