Selecteer een pagina

Een teveel aan eiwitten in voeding wordt via omwegen, uiteindelijk omgezet in glucose en ureum. De ureum wordt uitgescheiden via de urine. De glucose kan gebruikt worden voor directe energie (dus even geen vetverbranding meer) of worden opgeslagen in de glycogeen voorraden (gewichtstoename ivm vocht). Op een koolhydraatarm dieet kan het voorkomen dat je teveel eiwitten binnen krijgt. Het is dan van groot belang voldoende te drinken. Is de urine erg geconcentreerd, dan is dit een teken dat er te weinig gedronken wordt. Ook is het uiteraard mogelijk dat er genoeg gedronken wordt, maar dat het aandeel eiwit in de voeding gewoonweg te hoog is. Hou de volgende eiwit richtlijnen aan:

  • Normale mensen zonder dieet, zonder sport:  0,7-0,8 gram eiwit/ kg lichaamsgewicht
  • Recreatieve sporters:                                                  0,8-1,0 gram eiwit/ kg lichaamsgewicht
  • Krachtsporters:                                                              1,2 – 1,8 gram eiwit/ kg lichaamsgewicht
  • Mensen op koolhydraatarm/ eiwitrijk dieet:     1,2-1,5 gram eiwit/ kg lichaamsgewicht (afhankelijk van fase)

De oplossing als je teveel eiwit eet is je eiwitconsumptie verlagen en je (goede) vetconsumptie te verhogen. Zo dwing je het lichaam meer vet te verbranden. Goede vetten zitten in bijvoorbeeld vis, kokosolie, olijfolie en advocado.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x