Selecteer een pagina

Er zijn veel dingen waar u naar moet kijken wanneer u makkelijker de tweede of derde verdieping van uw huis wilt kunnen bereiken. De keuze tussen een traplift en een huislift hangt af van uw situatie. In dit artikel bespreken we de voordelen en overwegingen van trapliften versus huisliften.

Traplift

Een traplift is een goede manier om trappen op en af ​​te gaan. De meeste mensen nemen een traplift omdat ze moeite hebben met lopen en mobiliteit. Of het nu komt door vermoeide gewrichten of een medisch probleem, er is voor iedereen een geschikte traplift. Er is bijvoorbeeld ook een traplift voor mensen die moeilijk hun knieën kunnen buigen, of trapliften geschikt voor rolstoelen. Tegenwoordig kan op vrijwel elke trap een stoeltjeslift geplaatst worden. Binnen of buiten het huis. Gebogen of recht. Ze kunnen aan beide zijden van de trap worden geïnstalleerd. Het is zeer zeldzaam om te moeten verbouwen voor een traplift. De meest voorkomende kosten buiten de traplift, is het monteren van een stopcontact onderaan de trap.

Design traplift

Sommige mensen houden niet van het uiterlijk van een traplift, maar dat kan altijd worden verholpen. U kunt vaak een andere kleurrail kiezen of een stoel met meer ontwerp-opties.

Leveringstijd traplift

De productie en leveringstijd van een traplift varieert, maar als u haast heeft, kan het meestal uit voorraad geleverd worden. Hierbij geldt dat de leveringstijd van gebogen trapliften wat langer zal duren, maar meestal maximaal 4 weken. Dit komt omdat gebogen trapliften specifiek voor uw huis gemaakt moeten worden.

Prijs traplift

De prijs van een traplift hangt af van de de soort traplift. Gebogen trapliften zijn duurder en des te meer ontwerpopties en luxe toevoegingen u kiest, des te hoger het prijskaartje. Om ed prijs te drukken kunt u overigens ook denken aan de aanschaf van een tweedehands traplift, bekijk bijvoorbeeld de tweedehands trapliften van Handicare.

Huislift

Een lift in je huis is echt een unieke en slimme investering, maar je moet weten waar je aan begint! Het toevoegen van een huislift is een flinke verbouwing, onderschat dit niet. U dient een speciaal bedrijf in te huren en hier plannen in te leveren bij de bouwafdeling. Je werkt nauw samen met een hoofdaannemer en een architect. Het is meer werk, maar uiteindelijk kan het alle moeite zeker waard zijn. Vaak betekent dit dat je veel langer in je woning kunt blijven wonen en ook makkelijker spullen verticaal kunt vervoeren.

Een huislift doet hetzelfde als een traplift, maar voegt extra stijl en waarde toe aan uw huis. Het heeft een eigen schacht nodig om op en neer te bewegen, net als een commerciële lift. Het heeft standaard draaideuren en een poort en wordt geleverd met hydraulische of kabelaandrijving. Vaak kan je uit diverse materialen kiezen zoals hout, glas of zelfs metaal.

Hoelang duurt het inbouwen van een huislift?

Het bouwen en monteren van een huislift duurt veel langer dan een traplift en kost ook meer door de extra mensen die ingehuurd moeten worden en extra bouwmaterialen die nodig zijn. Het inbouwen van een huislift duurt gewoonlijk ongeveer 6 maanden van start tot finish, maar kan langer duren, afhankelijk van het vergunningsproces.

Samenvatting: Traplift versus huislift

Kort door de bocht heeft een traplift een lager prijskaartje en kan veel sneller worden geïnstalleerd dan een huislift. Maar een traplift geeft u niet de stijl en het rendement op uw investering die een huislift wel heeft. Een huislift zonder as is ook een goede optie als u niet teveel wilt renoveren. Als u morgen de trap op moet, dan is een traplift waarschijnlijk de juiste keuze. Maar als u een unieke ervaring wilt, stijl en comfort belangrijk is en u waarde wilt toevoegen aan uw woning, dan is een huislift de beste keuze.

Bekijk eventueel ook andere mogelijke liften

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x