Hoge bloeddruk op natuurlijke manier verlagen

Slikt u medicijnen tegen een hoge bloeddruk? In principe heel, goed, want daarmee verkleint u de kans op de gevolgen van hoge bloeddruk. Wist u echter dat u uw bloeddruk ook op een natuurlijke manier kan verlagen en onder controle kunt houden? Gezondbezig wil niet op de stoel van de arts gaan zitten, maar waarom medicijnen slikken als dat misschien niet nodig is? U kunt prima met wat leefstijl aanpassingen en tips in dit artikel uw bloeddruk blijvend verlagen. Wij vertellen u wat u kunt doen om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen en laag te houden.

Check eerst hoe hoog uw bloeddruk is

Allereerst wilt u weten of uw bloeddruk tijdelijk verhoogd is, of chronisch. Hiervoor dient u deze een paar keer op een dag te meten. Zijn alle uitslagen in het rood, dan lijdt u aan een chronisch te hoge bloeddruk, wat erg ongezond is op lange termijn. Ook dient u regelmatig bij uw arts op controle te gaan.

Oudere mensen lopen hoger risico

Hoe ouder men wordt, hoe hoger in de regel de bloeddruk wordt, vooral als de leefstijl ongezond is. Dus voor ouderen mensen is het helemaal belangrijk dat ze gezond leven en de tips in dit artikel opvolgen.

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply