Selecteer een pagina

Het is niet alleen gezond om te sporten! Wist je dat het je ook een financieel voordeel op kan leveren? Door iedere week een aantal keer te sporten en gezond te eten, verklein je het risico op gezondheidsklachten. Mochten gezondheidsklachten toch opspelen, dan zal je hiervoor naar een huisarts of medisch specialist moeten. De kosten voor een behandeling worden normaliter afgetrokken van het eigen risico wat de zorgverzekeraar bij je in rekening brengt. Heb je geen behandelingen nodig gedurende het jaar, dan hoef je deze kosten ook niet te betalen!

Tip: niet alleen sporten voorkomt onnodig hoge kosten voor medische zorg. Ook een zorgverzekering vergelijken helpt je hierbij. Bekijk goed welke zorgverzekering het beste bij jouw medische situatie past.

Aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

Naast de verplichte zorgverzekering die je een basisdekking biedt tegen medische kosten, kun je voor een aanvullende verzekering kiezen. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is onder meer interessant, wanneer je verwacht fysiotherapie nodig te hebben in het lopende jaar. Wist je dat de kosten voor fitness in sommige gevallen ook vergoed worden vanuit zo’n aanvullende verzekering? We spreken hier echter van medische fitness, wat wordt uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het is vaak onderdeel van een behandelplan om een blessure aan te pakken of bijvoorbeeld overgewicht tegen te gaan. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering en aanvullende verzekeringen lees je hier meer over.

Voel je gelukkiger door regelmatig te sporten

Niet alleen lichamelijk is het belangrijk om op regelmatige basis te bewegen en gezond te eten. Ook psychologisch hebben sporten en gezond leven een positieve werking. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat gevoelens van stress sterk verminderd zullen worden, wanneer je regelmatig beweegt. Een rondje hardlopen of wandelen helpt je het hoofd leeg te maken! Ook teamsporten werken bevorderend voor een fit en energiek gevoel. Je voelt je veel gelukkiger, wanneer je gezond bent.

Voedingsschema om af te vallen

Het kan best lastig zijn om van het ene op het andere moment te gaan bewegen. Om deze reden is het verstandig om op internet naar een voedingsschema te zoeken. Door zo’n schema te volgen zorg je voor structuur in je eetpatroon, wat de kans op een terugval verkleint. Ook de hulp van een voedingscoach kan wenselijk zijn. Je hoeft tussendoortjes niet altijd te laten liggen. Beperk het aantal tussendoortjes wat je neemt en zorg dat je de extra calorieën tijdens het sporten weer verliest!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x