Selecteer een pagina

Zoals ogen iets kunnen vertellen over de gemoedstoestand van een mens, zo vertelt de conditie van je huid iets over jouw gezondheid! Heb je een grauwe, doffe huid? Dan zorg je misschien niet goed genoeg voor je hart- en bloedvaten. Heb je last van acne of kleine puistjes? Dan krijg je misschien wel teveel koolhydraten binnen. Veel zichtbare adertjes kunnen duiden op een drankprobleem en een pafferige huid op een tekort aan jodium. Hoe krijg je weer een jonge, stralende huid? Dat is heel simpel: Verander je voedingsgewoonten drastisch en maak je lichaam weer schoon vanbinnen.  Stop bovendien met roken, teveel alcohol drinken en minder je koolhydraatinname. Bekijk voor dit laatste ook onze koolhydraatarme recepten.

Stop met slechte gewoontes

Gewoontes zoals roken, teveel koffie drinken en meer dan 2 glazen alcohol drinken per dag schaden je gezondheid, net zoals verkeerde eetgewoonten. Je lichaam krijgt teveel schadelijke stoffen binnen, onvoldoende vitaminen en mineralen en je lever slaat de giftige stoffen op omdat het anders overbelast raakt. Je lichaam raakt vergiftigd. Alle lichaamsprocessen worden in een lager tempo uitgevoerd, zo ook de vernieuwing van de cellen. Je huid is de een graadmeter van je gezondheid en ook direct het grootste menselijke orgaan. Je huid zal er bleker en grauwer uitzien omdat de cellen onvoldoende worden vernieuwd en/of gerepareerd, omdat giftige stoffen de balans verstoren. Je krijgt rimpels, oneffenheden, huiduitslag en soms zelfs acne. Wanneer je radicaal stopt met slechte gewoontes, dan is dit het begin van herstel! Vanaf dat moment is het belangrijk om je lichaam een handje te helpen door te ontgiften.

Ontgiften

Ben je gestopt met alle slechte gewoontes? Dan raden we je aan om je lichaam in het vervolg dagelijks te ontgiften. Spoel je lichaam elke ochtend schoon. Je organen help je hiermee (en in het bijzonder je lever en de nieren) om je lichaam in gezonde conditie te houden. Pers elke ochtend een citroen uit en voeg hier warm water aan toe. De stoffen in citroen spoelen je darmen schoon en ondersteunen je lever bij het schoonmaakproces. Daarnaast verlies je terwijl je slaapt veel vocht. Door met deze goede gewoonte te beginnen, vul je dit tekort aan vocht weer deels aan. Drink daarnaast elke ochtend een groene smoothie. Hieraan voeg je groene bladgroenten toe met minimaal 2 stuks fruit. Als dit in het vervolg de start van je ochtend is, dan krijgt het lichaam elke dag opnieuw de kans om zich te herstellen en wordt de stofwisseling in gang gebracht.

Verzorg je huid van buiten

Het reinigingsproces begint van binnen, maar je kunt je huid zeker een handje helpen door het ook van buiten goed te verzorgen. Gebruik hiervoor natuurlijke producten die je huid hydrateren en waar liefst ook vitamine E en aloe vera in zit. Als je een huidolie gebruikt, zorg dan ook dat dit een niet verstoppende olie is, maar kies er eentje van hoge kwaliteit. men zegt weleens “smeer niets op je huid wat je ook niet zou kunnen eten” en dit is zeker waar. Je huid neemt namelijk ook stoffen op die je erop smeert. Beter kunnen dit dan gezonde stoffen zijn. Een bekend product product voor de verzorging van de huid is Shea butter, wij vonden dit biologisch gecertificeerde product via Groothandel shea butter. Ook consumenten kunnen hier voor een voordelige prijs bestellen.

Fruit voor een stralende huid!

Verzorg je huid niet alleen van buiten. Dat is zelfs niet meer nodig wanneer je dagelijks voldoende groente en fruit eet. Voor het herstel van huidcellen zijn veel mineralen en vitaminen nodig, alsmede eiwitten (die o.a. in groenten en noten en zaden zitten). Fruit en groenten remmen ontstekingsreacties in de huidcellen, waardoor de huidvernieuwing beter verloopt. Neem fruit waarin veel vitamine C zit (bijvoorbeeld kiwi of citroen). Dit is een sterke antioxidant. In groenten zit o.a. vitamine B3. Deze vitamine is als het ware de energievoorziening van je huid. Ook vitamine B8 maakt je huid sterker en soepeler. Deze vitamine zit vooral in noten. Vitamine A zit in roomboter en vis maar kan het lichaam ook halen uit oranje fruit en groene groenten. Je lichaam kan daarnaast niet zonder water! Drink minimaal 2 liter schoon water per dag.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x