Selecteer een pagina

Cellulitis ziet er simpelweg niet fraai uit, laten we daar eerlijk over zijn. In dit artikel gaan we in op de vraag: Hoe kom je van cellulitis af op natuurlijke wijze? We leggen uit wat cellulitis is, wat je ertegen kunt doen volgens oude wijsheden en de laatste inzichten en wat absoluut geen nut heeft. 

Cellulitis toen en nu

cellulitis dikkerdGek genoeg was cellulitis ooit aantrekkelijk, het stond symbool voor een goed welvarend leven. Het betekende dat je geld had om veel te eten en dat je geen fysieke arbeid hoefde te verrichten.

Tegenwoordig hebben de meeste vrouwen cellulitis, de één wat meer dan de ander, maar wordt het gezien als een teken van luiheid en een ongezonde leefstijl. Naar schatting heeft 85 tot 92% van de Nederlandse vrouwen cellulitis. We geven jaarlijks miljoenen uit aan allerlei cellulitis behandelingen en middeltjes waar we eigenlijk niet veel mee opschieten. Maar gelukkig is er iets wat je aan cellulitis kunt doen, en dat zullen we je in dit artikel uit de doeken doen.

Wat is cellulitis precies?

We weten allemaal hoe cellulitis er uit ziet. De onregelmatige sinaasappelhuid welke hobbelig is vanwege vetophopingen welke vlak onder de huid zijn ontstaan. De sinaasappelhuid bevindt zich meestal op de billen en de bovenbenen. Maar kan ook op de heupen, buik en de (boven)armen zitten.

Cellulitis is een onschuldige aandoening en is vooral vanuit cosmetisch oogpunt vervellend. Indien er nieuwe sinaasappelhuid rondom de borst ontstaat dan moet je hier wel mee langs de huisarts. Deze kan beoordelen of dit verder onderzocht moet worden. De vorming van een nieuwe sinaasappelhuid rondom de borst kan een indicatie zijn van een kwaadaardig tumor.

Oorzaken van cellulitis

Hormonale veranderingen

Tussen het 25e en 35e levensjaar dalen de oestrogeenwaarden, lagere oestrogeenwaarden spelen een belangrijke rol in het ontstaan van cellulitis. Met het verstrijken van de jaren worden de oestrogeenwaarden steeds lager, het is daarom normaal dat cellulitis in de loop der jaren steeds erger wordt.

Het natuurlijke vetpercentage van vrouwen

Vrouwen hebben van nature een hoger vetpercentage dan mannen. Vet wordt vooral opgeslagen in de regio’s, zoals de billen en de benen, waar cellulitis ontstaat. Onderzoek heeft aangetoond dat vet bij vrouwen minder goed wordt geoxideerd als bij mannen. Dit speelt allemaal een rol in het ontstaan van cellulitis.

Slappe, papperige spieren onder de huid

cellulitis huidDoor verwaarlozing van de vele spieren onder de huid in het onderlichaam kunnen deze slap en papperig worden. Zodoende geven ze ook minder steun aan de bovenliggende huid waardoor deze makkelijker putjes en bobbeltjes krijgt. Het verstevigen van deze onderliggende spieren, naast extra vetverbranding, is dan ook erg belangrijk om van je cellulitis af te komen. Bekijk deze video voor een speciaal trainingsprogramma hieromtrent.

Het patroon van de vetcellen bij vrouwen

Bij vrouwen worden de vetcellen verdeeld in verticale kolommen, waardoor deze gevoeliger zijn voor bobbelvorming. Dit in tegenstelling tot mannen, waar het vet compacter als netpatroon zich onder de huid bevindt.

Genetische aanleg

Genetische aanleg speelt ook een rol bij cellulitis. Het zal daarom niet voor iedereen mogelijk zijn om helemaal van de cellulitis af te komen. Deze behandelingen zorgen er in die gevallen in ieder geval voor dat het cellulitis minder zichtbaar zal zijn.

Hoe kom je van cellulitis af, de basiszaken bij aanpak van cellulitis

Voor het verminderen van cellulitis zijn vier zaken van belang. Deze zijn:

  1. Een gezonde huid; het bindweefsel en het collageen in de huid moeten gezond zijn. Als de huid slap en losjes is dan zal deze eerder het bekende sinaasappel patroon rondom de onderliggende vetcellen gaan vormen. Waarbij de bobbels groter zullen worden waardoor de cellulitis beter zichtbaar zal zijn. Om cellulitis te verminderen zal de huid elastisch moeten zijn.
  2. Het verminderen van de vetreserves; hoe meer vet in de gebieden met cellulitis zit des te meer zal de sinaasappelhuid zichtbaar zijn. Door vet te verliezen halen we druk van de onderhuidse vetcellen en de huid.
  3. Het bevorderen van de bloed- en lymfecirculatie. Een slechte bloed- en lymfecirculatie kan leiden tot ontstekingen en zwellingen welke de cellulitis zullen verergeren. Als de bloed- en lymfecirculatie voor langere tijd slecht zijn kan dit als gevolg hebben dat de collageen banden rondom de vetcellen hard worden, waardoor het nog moeilijker wordt om van cellulitis af te komen.
  4. Het verstevigen van onderhuidse spierlagen. Slappe en verwaarloosde onderhuidse spieren kunnen geen houvast bieden aan de bovenliggende huid, hierdoor ontstaat makkelijk een oneffen huidstructuur.

Hoe kom je van cellulitis af

Nu we weten welke zaken van belang zijn weten we hoe we cellulitis moeten aanpakken.

Hoe kom je van cellulitis af, wat werkt écht?

Hoe kom je van cellulitis af? Door krachttraining

Om de bloed- en lymfecirculatie goed op gang te houde, evenals het verstevigen van de onderliggende spierlagen zal er vooral krachttraining voor vrouwen gedaan moeten worden. Dit stimuleert de bloedsomloop en het draineren van de lymfeklieren. Krachttraining heeft nog een ander voordeel. Doordat de spieren sterker en harder worden, geeft zorgt dit een gladder uiterlijk aan de huid.

Hoe kom je van cellulitis af? Door gebruik van deze serieuze cellulitis-killer: Omega 3

opti3-omega-3-100-vegetarisch-60-capsulesOmega 3 vetzuren zijn een natuurlijke ontstekingsremmer en bovendien stimuleert omega 3 de productie van collageen. Zorg dus voor voldoende omega 3 vetzuren in je dieet, dat is niet alleen gezond maar het helpt ook cellulitis te verminderen. De voor het lichaam bruikbare omega 3 zit vooral in vette vissoorten.  Als je weinig vis eet, of je wilt zeker weten elke dag voldoende omega-3 binnen krijgen, kies dan voor een omega-3 supplement. Gaat u voor kwaliteit en milieu? Neem dan een omega-3 gewonnen uit algen. Wel wat duurder, maar sterker geconcentreerd, extreem zuiver en uiterst milieuvriendelijk, omdat er geen vis voor hoeft te sterven.

Overigens adviseer ik iedereen dagelijks minimaal 1 omega-3 capsule te nemen, ook al zou je voldoende vis eten. Omega-3 is zo belangrijk voor een algehele goede gezondheid en een soepele huid, dat je hier echt niet op wilt bezuinigen.

Hoe kom je van cellulitis af?  Door verlies overtollige kilo’s

Het verlagen van je vetpercentage heeft een positief effect op het verminderen van cellulitis. Helaas is een laag vetpercentage geen garantie dat je van je cellulitis af zal zijn, getuige dat sommige magere vrouwen ook cellulitis hebben. Maar in combinatie met bovenstaande tips is er een goede kans dat je van je cellulitis af zal zijn of dat het in ieder geval een stuk minder zal zijn.

Let op, het verlagen van je vetpercentage is een lichamelijk proces, geen lokaal proces. Het is dus niet mogelijk specifiek je vet te verbranden op je heupen of billen. Alleen als je hele lichaam in een vetverbrandende modus zit zal je vet% afnemen over je hele lichaam. Waarbij sommige delen sneller vet verliezen dan andere. Helaas is het vaak zo dat benen en billen achteraan in de rij staan. Maar als je volhoudt, dan zal het uiteindelijk ook daar (flink) afnemen en heb je het lichaam waar je trots op kunt zijn! Bekijk voor meer informatie ook ons artikel over het aanpakken van hardnekkig buikvet.

Hoe kom je van cellulitis af ? Door gebruik van natuurlijke fatburners

Een van de beste natuurlijke fatburner is groene thee. De stoffen die daarin zitten stimuleren de vetverbranding en dit is uitgebreid bewezen, lees voor meer info hieromtrent Een vergeten supplement die sterk kan bijdragen aan vetverbranding. Ons advies, drink dagelijks 3 koppen groene thee en gebruik een kwalitatief groene thee supplement om de vetverbranding op natuurlijke wijze te versnellen.

koffieEen tweede goede fatburner is de ons aller bekende cafeine. Deze zit vooral in koffie (en in mindere mate ook in thee). Persoonlijk adviseer ik koffie te drinken zo’n 15 minuten voor je workout, je zal dan absoluut meer energie hebben, dus harder trainen en sneller vet verbranden. Er bestaan ook krachtige fatburner supplementen met cafeine. 1 capsule voor je workout is dan voldoende voor een nog beter effect.

Groene thee en cafeine versterken trouwens elkaars effect, het is dus zinvol beiden tegelijk in te nemen.

Hoe kom je van cellulitis af? Door dit Speciale Anti-cellulitis Trainings Programma

Hoe kom je van cellulitis afEen expert op het gebied van anti-cellulitis heeft een speciaal en compleet programma opgesteld om binnen 5 weken van je cellulitis af te komen. Bijzondere inzichten komen hierin aan bod met zelfs een 100% niet goed geld terug garantie.

Bekijk de video en bepaal of het wat voor je is: Nooit meer Cellulitis

 

 

Behandelingen welke weinig nut hebben

Crèmes

Cellulitis crèmes en smeerseltjes hebben weinig nut. Er zijn crèmes op de markt waarvan geclaimd wordt dat deze de vetopslag remmen. Was het maar zo eenvoudig. Deze crèmes vallen in de categorie zonde van je geld. Sommige crèmes verminderen tijdelijk de zwelling van de huid waardoor cellulitis tijdelijk minder zichtbaar is, dit is even leuk, tot dat de crème is uitgewerkt. Het pakt het probleem niet bij de oorzaak aan.

Cellulitis massage apparaten

cellulitis massage machineCellulitis massage apparaten zijn leuk als tijdelijke symptoombehandeling. Voor een paar uurtjes zal de cellulitis minder zichtbaar zijn. Deze massage apparaten zorgen er echter niet voor dat de cellulitis zal verdwijnen. Er zijn cellulitis massage apparaten waarvan gezegd wordt dat deze de vetcellen afbreken. Dat is helaas niet het geval. Voor handmatige massages geldt hetzelfde als voor cellulitis massage apparaten.

Anti-cellulitis schoenen

Deze schoenen zouden je beter leren lopen en dat zou moeten helpen tegen cellulitis. Was het maar zo eenvoudig, deze schoenen gaan je echt niet van je cellulitis afhelpen.

Laserbehandeling

Klinieken bieden tegenwoordig 2 soorten laserbehandelingen aan. De oppervlakkige laserbehandeling en de intrusieve laserbehandeling. De resultaten van beide methoden zijn nogal wisselend. Vaak kan op voorhand niet voorspelt worden hoeveel baat je erbij kunt hebben. De enige voorspelling die wel altijd uitkomt zijn de vrij hoge kosten voor een behandeling.

Wij adviseren cellulitis eerst op een natuurlijke manier aan te pakken en alleen als dit om welke reden dan ook niet voor jou werkt, pas een laserbehandeling te proberen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x