Selecteer een pagina

Ook al leef je gezond, je kunt zo een blessure oplopen. Je kunt je verstappen en daarmee je enkel blesseren, of flink je elleboog stoten en daar veel last van krijgen. Misschien moet je worden geopereerd en kun je daarna moeilijker bewegen. Als je klachten hebt aan je bewegingsapparaat, dan kun voor fysiotherapie in de buurt van Tilburg terecht bij Fysiofitaal. Met het bewegingsapparaat wordt bedoeld alle botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen in je lichaam. Het heet bewegingsapparaat omdat deze onderdelen ervoor zorgen dat een beweging gemaakt kan worden waarbij ieder onderdeel zijn eigen functie heeft. Fysiofitaal is een moderne fysiotherapiepraktijk en je vindt er een team van gedreven experts die samen klachten aan het hele bewegingsapparaat kunnen verlichten of verhelpen. Niet alleen de klacht, ook de oorzaak wordt bekeken waardoor de klacht verdwijnt en weg blijft.

Meerdere fysiotherapeutische specialisaties in één praktijk

Er werken meerdere fysiotherapeuten bij Fysiofitaal die elk verschillende opleidingen en daardoor meerdere specialisaties hebben. Hier noemen we enkele specialisaties die de fysiotherapeuten van Fysiofitaal in huis hebben:

·         Algemene fysiotherapie: Een (algemene) fysiotherapeut behandelt mensen klachten aan spieren of gewrichten die zijn ontstaan door een blessure of verkeerde houding. Hierbij ligt de focus op het verminderen van pijn waardoor het lichaam beter kan functioneren.

·         Manuele therapie; waar de fysiotherapie zich richt op de zachtere delen van het lichaam behandelt de manuele therapeut de hardere delen van het lichaam. Denk hierbij aan gewrichten of wervelkolom bijvoorbeeld.

·        Dry needling therapie; een behandelmethode waarbij met een naald in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren. Het begrip ‘myofasciale pijn’ staat voor klachten aan het bewegingsapparaat, waarbij uitstralende pijn en verlies van spierfunctie optreden.

Vraag om advies als je klachten hebt aan je bewegingsapparaat

Klachten die het team van Fysiofitaal behandelen zijn klachten aan de nek, rug, schouder, knie of heup. Ook voor herniaklachten en sportblessures kun je hier terecht. Wanneer je bij Fysiofitaal komt met een klacht aan het bewegingsapparaat dan krijg je eerst een intakegesprek. Dit intakegesprek bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek. Een fysiotherapeutisch onderzoek en eventueel een eerste behandeling. Die behandeling kan een fysiotherapeutische of manuele behandeling zijn. Er worden ook vervolgafspraken gemaakt en er wordt direct begonnen met het starten van bewegen door passende oefeningen mee te geven die je thuis kunt uitvoeren. Er kan voor je worden uitgezocht of de behandeling wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Heb je klachten aan je bewegingsapparaat, van welke aard dan ook, en wil je weten of behandeling mogelijk is? Vraag dan geheel vrijblijvend informatie aan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x