Hoe gezond is kraanwater?

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de meest zuivere ter wereld. In dit licht is het eigenlijk zonde om er ook onze uitwerpselen mee weg te spoelen. Maar is kraanwater wel zo gezond als wordt geclaimd? Kunnen we toch niet beter mineraalwater kopen in de supermarkt?

Prijstechnisch ben je dief van eigen portemonnee als je dat doet. Voor 1 liter mineraalwater betaal je ongeveer 1 euro, hiervoor tap je bijna duizend liter uit de kraan. Zit er dan zoveel verschil in kwaliteit tussen kraan- en mineraalwater? Het frappante is dat er aan de kwaliteit van Nederlands kraanwater strengere eisen worden gesteld dan mineraalwater in de supermarkt. In mineraalwater mogen bijvoorbeeld hogere concentraties zware metalen voorkomen. Uiteraard blijven die binnen de veiligheidsnormen.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Dus kwalitatief lijken mineraal- en kraanwater erg op elkaar en zijn dus ongeveer even gezond! Wel moet je opletten als je in huis nog oude, loden leidingen hebt. Lood sijpelt namelijk vanuit de leidingen het water in en dat is op lange termijn wel ongezond.

Concluderend

Als je kan kiezen, kies dan voor kraanwater. Ook vanuit milieu oogpunt. Kraanwater hoeft namelijk niet gebotteld te worden wat ervoor zorgt dat het 20 tot 50x minder belastend is voor het milieu dan mineraalwater.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply