Selecteer een pagina

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de meest zuivere ter wereld. In dit licht is het eigenlijk zonde om er ook onze uitwerpselen mee weg te spoelen. Maar is kraanwater wel zo gezond als wordt geclaimd? Kunnen we toch niet beter mineraalwater kopen in de supermarkt?

Prijstechnisch ben je dief van eigen portemonnee als je dat doet. Voor 1 liter mineraalwater betaal je ongeveer 1 euro, hiervoor tap je bijna duizend liter uit de kraan. Zit er dan zoveel verschil in kwaliteit tussen kraan- en mineraalwater? Het frappante is dat er aan de kwaliteit van Nederlands kraanwater strengere eisen worden gesteld dan mineraalwater in de supermarkt. In mineraalwater mogen bijvoorbeeld hogere concentraties zware metalen voorkomen. Uiteraard blijven die binnen de veiligheidsnormen.

Dus kwalitatief lijken mineraal- en kraanwater erg op elkaar en zijn dus ongeveer even gezond! Wel moet je opletten als je in huis nog oude, loden leidingen hebt. Lood sijpelt namelijk vanuit de leidingen het water in en dat is op lange termijn wel ongezond.

Concluderend

Als je kan kiezen, kies dan voor kraanwater. Ook vanuit milieu oogpunt. Kraanwater hoeft namelijk niet gebotteld te worden wat ervoor zorgt dat het 20 tot 50x minder belastend is voor het milieu dan mineraalwater.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x