Selecteer een pagina

Afslanken is geen gemakkelijke opgave. Als dat het geval was had vrijwel niemand last van overgewicht. De resultaten worden heel langzaam zichtbaar en een dieet volgen is niet altijd even leuk. Gezond afvallen vraagt best wat discipline, inspanning en natuurlijk motivatie. Zonder deze drie ingrediënten kom je er niet. In dit artikel geven we je tips om je motivatie te behouden tijdens het afvallen. Zodat je niet terugvalt in oude gewoonten met alle gevolgen van dien.

Bepaal je streefgewicht

Je streefgewicht bepalen is één van de belangrijkste dingen om gemotiveerd te blijven. Deze moet je realistisch en haalbaar houden. Bereken eerst je BMI en bepaal naar welk BMI je streeft . Doe ook nog wat onderzoek naar wat realistisch is voor jou gezien je leeftijd, gewicht en dergelijke.

Het beste kan je korte meetmomenten inplannen. Bijvoorbeeld een keer per week. Zo blijft het einde in zicht en kan je je vooruitgang makkelijker bijhouden.

Wees realistisch bij het vaststellen van je doelen

Realistische doelen houden je gemotiveerd. Wanneer je merkt dat je streefgewicht te ambitieus is, raak je gedemotiveerd. Op een gezond dieet kan je ongeveer 1kg per week aan gewicht verliezen. Hou dit in de gaten bij het vaststellen van je gewichtsdoelen. Natuurlijk zijn er diëten waarmee je sneller kan afslanken, maar die zijn veelal minder gezond.

Kies een dieet dat je kan volhouden

Je dieetschema moet passen binnen je leef- en werkschema. Het moet verzadigend zijn, de voeding gezond en niet teveel moeite kosten. Dit zijn allemaal dingen waar je op moet letten bij het kiezen of samenstellen van je dieet. Kies ook niet voor een dieet dat niet binnen jouw budget past. Dat werkt meteen demotiverend. Vergeet ook niet dat gezond voedsel ook lekker kan zijn. Je hebt niks aan een dieet dat bestaat uit voeding dat je zelf niet lekker vindt. Op Vetvrij.com kan je zelf je dieetschema samenstellen.

Werk met een voedingsschema

Stel voor iedere week een schema op. Maak een planning voor elke maaltijd en eventuele tussendoortjes. Boodschappen halen gaat dan veel makkelijker. Voor personen met een druk schema is het zelfs ook aan te raden om van te voren je maaltijden klaar te leggen. Na een lange werkdag heb je niet altijd zin om te gaan staan koken. Doe dit van te voren.

Wist je dat er al kant-en-klare training-, voeding-, en supplementenschema’s bestaan waarin precies staat uitgelegd hoe je moet trainen, wat je moet eten en welke supplementen je daarbij kunnen helpen?

Beloon jezelf

Heb je een van je doelen bereikt? Ben je lekker op schema? Dat is op zich al een beloning, wees daar trots op. Toch is een extra beloning geen slecht idee. Extra motivatie is altijd welkom.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x