Selecteer een pagina

Het idee achter het Paleo dieet is dat we weer terug moeten gaan naar het eten van natuurlijke voeding. Mensen in de oertijd waren immers fit en sterk. De gedachte hierbij is dat je door op dezelfde manier te eten als de oermens je ook weer gezond wordt, en op die manier automatisch ongezonde voedingsmiddelen uitsluit van je dagelijkse dieet.

In onze huidige maatschappij eten we enorm veel kunstmatige stoffen. Denk hierbij aan kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, en ga zo nog maar even door. Daarnaast eten we tegenwoordig erg veel vlees. Niet voor niets zijn kreten als de “plof-kip” en “kiloknaller” veel gehoorde kreten in de huidige politiek. We lijken zelf ook aan te voelen dat ons huidige eetgedrag niet erg natuurlijk meer is. Voor de mensen die dat ook vinden is er nu het Paleo dieet.

Voedingspatroon bij het Paleo dieet

Als het Paleo dieet gebaseerd is op het voedingspatroon van de oermens, wat betekent dat dan precies? Want wat at de mens eigenlijk in de oertijd? Onderzoek wijst uit dat de mens bijvoorbeeld veel meer vis at dan nu. En verder eigenlijk alles wat de natuur ons aanbiedt, zonder dat er veel manipulatie aan te pas hoeft te komen voordat we het op kunnen eten. Enkele voorbeelden van veel genuttigde voedingsmiddelen uit die tijd:

  • Groente en fruit
  • Eieren, vis en vlees
  • Noten

Eigenlijk zijn dit gewoon de etenswaren die de mens kon vangen en verzamelen, zonder iets kunstmatigs te produceren. Als je goed kijkt naar dit rijtje dan zal je wellicht opvallen dat producten zoals bijvoorbeeld brood of pasta ontbreken. Producten die in het hedendaags bestaan veel worden gegeten, maar die dus een extra verwerkingsslag vragen voordat ze kunnen worden gegeten. Deze producten, die dus in het Paleo dieet niet of nauwelijks voorkomen, hebben vaak een hoog gehalte aan koolhydraten.

Heb jij ook het gevoel dat Paleo een gezonde leefwijze is? Dan kun je je eetgewoonten heel eenvoudig aanpassen en zo het Paleo dieet volgen. Je zult er ook zeker vele kilo’s door kwijtraken, aangezien je een stuk minder koolhydraten tot je zult nemen. Hoe volg je het Paleo dieet? Volg de onderstaande richtlijnen voor de verschillende maaltijden op een dag:
Voor je ontbijt eet je lekker fruit en verse noten zonder zout. Voor je middageten neem je vooral vis of mager vlees in combinatie met groenten. Voor het diner geldt een combinatie, mager vlees, groente en fruit. Drink verder vooral water of vers vruchtensap. Als tussendoortjes kun je fruit of noten nemen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x