Selecteer een pagina

Heb je wel eens gehoord van theanine? Op deze pagina vind je alle voordelen.

Wat is theanine?

Theanine is een bestanddeel dat in thee zit. Daarnaast kan je het ook als supplement bestellen. Theanine wordt eigenlijk gezien door velen als een rustgevend slaapmiddel. Eigenlijk is theanine niet eens een supplement, want het is heel natuurlijk. Theanine komt namelijk voort uit theebladeren. Het werkt dus zowel tegen de stress als dat het de slaap bevordert. Qua wetenschap is er uiteraard veel te zeggen over theanine, maar uiteindelijk wil je gewoon weten wat de voordelen zijn.

Voordelen van theanine

Allereerst laat het je beter inslapen, maar niet alleen inslapen, theanine laat je ook goed doorslapen. Het kan ook zo zijn dat je op je werk soms lastig of intellectueel wordt uitgedaagd. Het is dan wel fijn dat je goed kunt presteren tijdens deze uitdaging om het werk aan te kunnen. Theanine helpt hierbij om beter te presteren bij intellectuele uitdagingen, maar theanine vermindert ook de vermoeidheid na verschillende inspanningen. Een dag hard werken of juist nadat je flink hebt gesport.

Ook zorgt theanine ervoor dat jij je ontspannen kunt voelen en dat het ook goed is. Naast het verminderen van stress, zorgt het ook voor het verminderen van angst en gespannenheid. Ook veel sporters gebruiken theanine in hun thee vlak voordat ze gaan sporten bijvoorbeeld, omdat het tot betere, sportieve prestaties leidt. Ook mensen met ADHD gebruiken vaak theanine in hun thee om meer tot rust te komen of beter te kunnen slapen. Daarnaast is het een natuurlijk middel en dat is voor velen een zeer geruststellende gedachte.

Ook helpt groene thee (met hierin theanine) je bij afvallen, dit gaat op een natuurlijke manier.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x