Selecteer een pagina

Vruchten staan algemeen bekend als erg gezond. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen, en daarnaast ook nog vaak vezels. Fruit bevat echter ook vaak suikers, desondanks bestaat er een dieet, compleet gebaseerd op fruit, oftewel het fruitdieet.

Het fruitdieet is een kort dieet waarbij je snel aardig wat kan afvallen. Het is een dieet dat je niet te lang achter elkaar kunt volgen, omdat het daarvoor te eenzijdig is. Sommigen kenmerken het als een crash dieet, maar het verschil met gewone crash diëten is dat je in elk geval gezond fruit tot je neemt, in plaats van alleen maar waterige soepjes of alleen maar yoghurt.

Verder bevatten veel vruchten erg veel vezels, en op die manier heb je veel minder last van het bekende hongergevoel, dat bij veel andere diëten vaak de kop op steekt.

Hoe werkt het fruitdieet dan precies?

Er zijn verschillende varianten van dit dieet. De meest radicale variant houdt in dat je eigenlijk alleen maar fruit eet. Je eet vers gesneden fruit en je eet het direct op. Verder kun je ook vruchtensap en thee nemen. Na een week kun je langzaam weer andere voedingsmiddelen gaan toevoegen. Om je lichaam weer rustig aan normaal voedsel te laten wennen begin je na de dieet periode met lichte producten zoals yoghurt, groenten en magere vleesproducten.

Het maximum aantal keren dat je deze cyclus kunt herhalen is 3, in totaal dus 3 weken. Maar vaak is het beter om het bij 1 of 2 weken te laten. Let er op dat je alleen maar goed, vers en rijp fruit tot je neemt. Vermijdt verder de inname van teveel eiwitten om het verteringsproces niet verder te verzwaren, en neem voldoende vloeistof in de vorm van water tot je.

De minder zware variant is er eentje waarbij je het dieet op bepaalde dagen toepast en op andere dagen weer normaal eet. Je doet bijvoorbeeld steeds twee dagen een fruitdieet en een dag eet je normaal. Zorg er wel voor dat je op de normale dag niet extreem veel gaat eten, maar er wel een beetje op let dat je ook die dag gezond eet.

De voor- en natuurlijk ook de nadelen van het fruitdieet besproken

Het voordeel van dit dieet is dat je fruit kan eten, wat de meeste mensen lekker vinden. Daarnaast hoef je geen honger te lijden, want de vezels in veel vruchten zorgen voor een vol gevoel. Verder zal je er zeker enkele kilo’s mee afvallen, en dat is natuurlijk uiteindelijk toch de belangrijkste reden waarom je een dieet volgt.
Een groot nadeel van dit dieet is dat het erg eenzijdig is. Daarom is het zeer ongezond om dit specifieke dieet lang te volgen. Je eet niet genoeg eiwitten en vetten om je lichaam gezond te houden, en je zult dus binnen korte tijd weer gewoon moeten eten.

Uiteindelijk is het fruitdieet een crash dieet. Dat is in feite nooit gezond, omdat het uit eenzijdige voeding bestaat. Mocht je zo’n dieet dan toch willen volgen dan is het fruitdieet een van de beste opties, omdat het relatief gezond is ten opzichte van andere crash diëten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x