Selecteer een pagina

Het detox dieet is erg interessant omdat het anders dan anders is. Het gaat er bij dit dieet vooral om om gezonder te eten in plaats van kilo’s te verliezen. Tegenwoordig zitten onze voedingsmiddelen die we kopen in de welbekende supermarkten vol met chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen en bestrijdingsmiddelen. Daarnaast gebruiken we bijvoorbeeld ook zoetstoffen die in sommige landen al verboden zijn vanwege het gevaar voor de volksgezondheid, of vanwege het feit dat men niet weet wat de uitwerking op ons lichaam zal zijn op de lange termijn. Er zijn zelfs onderzoeken bekend die suggereren dat deze toevoegingen een rol spelen in het ontstaan van kanker in het menselijk lichaam.

Het is dus niet zo vreemd dat sommige mensen zich afvragen of dit niet zou moeten veranderen. Voor die mensen is er nu het detox dieet. Detox betekent ontgiften. Dit dieet richt zicht er dus op om je zoveel mogelijk te ontdoen van de chemische toevoegingen in ons eten.

Vermijdt chemische toevoegingen met een detox dieet

Bij een detox dieet vermijdt je simpelweg zoveel mogelijk chemische toevoegingen in je dieet. Hoe je dat doet? Simpel! Ga allereerst naar de biologische slager en naar de biologische groenteboer. Daarnaast is het vaak een goed idee om minder vlees te gaan eten. Vlees bevat ongezonde vetten en soms ook antibiotica en overbodige metalen. Zeker als je geen geld hebt om alles maar biologisch te eten, wat toch vaak een stuk duurder is, dan is het verminderen van je vleesinname een prima optie.

Weet wat je eet

Zorg ervoor dat je weet wat je wel en wat je niet kan eten. In welke voedingsmiddelen zitten veel toevoegingen en in welke niet. Breng ook in kaart wat voor winkels er in jouw buurt zijn die doen aan biologische en natuurlijke producten. Zoek daarnaast een dieet erbij wat zich richt op natuurlijke producten die zoveel mogelijk onbewerkt zijn, zoals het Paleo dieet. Dan heb je de helft van het werk eigenlijk al gedaan.
Sommige mensen krijgen bij dit dieet de neiging om niets meer te willen eten dat niet biologisch is. We raden je aan om niet te overdrijven en op feestjes en andere bijeenkomsten gewoon op te eten wat je wordt aangeboden. Het detox dieet is er om je leefstijl te verbeteren, maar het moet geen obsessie worden!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x