Selecteer een pagina

Het aantal thuiswerkers is sterk toegenomen vanwege de corona. Is dit voor jou ook het geval? Dan heb je veel tijd doorgebracht op je bureaustoel. Of misschien wel gewoon op een keukenstoel of gewone tafelstoel. Niet echt ideaal, want een goede zithouding is heel belangrijk voor je lichamelijke gesteldheid. Een kwalitatieve ergonomische bureaustoel ondersteunt je lichaam tijdens het werken. Niet alleen is een goede bureaustoel een must voor op de werkvloer, maar ook voor op je thuiswerkplek.

Met een goede bureaustoel voorkom je lichamelijke klachten

Als je een verkeerde stoel gebruikt kun je hier allerlei lichamelijke klachten van krijgen. Voorbeelden hiervan zijn RSI, schouderklachten, heup- of rugproblemen. Met een goede ergonomische bureaustoel kun je dit soort klachten voorkomen. Een ergonomische bureaustoel is namelijk volledig aangepast aan je eigen lichaamsbouw, fysieke gesteldheid en je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Waar op te letten bij een goede bureaustoel?

Het is goed om op de volgende aspecten te letten:

1. Goede zithouding

Als je een bureaustoel gaat aanschaffen is het belangrijk dat je goed let op de ergonomie. Belangrijke aspecten waar op te letten voor een goede zithouding is de verstelbaarheid van de zithoogte, zitvlak en armleuningen. Daarnaast is een kantelbare rugleuning en ook een verstelbare lendensteun essentieel voor de juiste zithouding.

2. Het materiaal van de stoel

Ook het materiaal waarvan de stoel is gemaakt is heel belangrijk. Voor de kwaliteit van de stoel zit er een groot verschil tussen of de stoel van kunststof of van metaal is gemaakt. Wanneer je beschikt over een groot en breed bureau, dan zijn goede zwenkwielen ook zeer handig.

3. Een goed bureau

Niet alleen een goede bureaustoel is belangrijk voor een goede zithouding, ook een goed bureau is essentieel. Een goed bureau is in hoogte verstelbaar, zodat je het kunt aanpassen aan je bureaustoel. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten en kun je op je gemak en een fijne zithouding je werk uitvoeren.

4. Waar koop je een goede bureaustoel?

Tegenwoordig kun je in verschillende winkels een bureaustoel aanschaffen. Bij de Ikea, bij bouwmarkten, de Makro en natuurlijke ook bij zaken die gespecialiseerd zijn in kantoormeubilair. Ook op internet kun je verschillende bureaustoelen aanschaffen. Het is belangrijk dat je zelf de stoel uittest. Het is daarom raadzaam om je stoel eerst fysiek te testen in een van de winkels. Vervolgens kun je ervoor kiezen deze direct aan te schaffen of je kunt ervoor kiezen om het merk en type stoel online aan te schaffen. Natuurlijk is je budget een belangrijk factor, maar let bij het uitkiezen van je stoel vooral op een goede zithouding. Je gezondheid is immers belangrijk. Een bureaustoel is een investering waar je jarenlang profijt van gaat hebben.

5. Advies nodig?

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren door een specialist op het gebied van ergonomische bureaustoelen. Bij Officecity zit je dan letterlijk goed. Niet alleen staan ze altijd voor je klaar om je te adviseren op het gebied van de bureaustoel die het beste bij je past. Ook kun je bij hen terecht voor vragen over de instellingen, functies of soort materiaal. Ook voor het testen van een bureaustoel zit je hier goed. Je kunt op afspraak het aanbod van ergonomische bureaustoelen in hun showroom bekijken en uitproberen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x