Helpt groene thee bij het afvallen?

Groene thee bestaat voor 99,99999999% uit water. Er zitten een paar stofjes in die inderdaad vetverbranding stimuleren, maar die concentraties zijn eigenlijk te laag om significant effect te hebben. Wel zorgt de inname van groene thee ervoor dat je langer over je drankje doet (het is heet) en dat je maag toch gevuld is waardoor je minder snel andere dingen eet of drinkt. Daarnaast is groene thee uiteraard calorie arm. Nogmaals, er zitten zeker ook vetverbrandende stofjes in, maar in dusdanig lage concentraties dat je het eigenlijk moet concentreren om enig effect te sorteren.
Sommige fabrikanten verkopen groene thee extract, waarin de ‘vetverbrandende’ elementen geconcentreerd zijn en deze waarschijnlijk wel enig effect sorteren.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Andere redenen om groene thee te drinken is dat het erg gezond is. Mensen die regelmatig groene thee drinken leven langer, krijgen minder vaak kanker en voelen zich gezonder en vitaler. Reden genoeg dus om groene thee te drinken!

Concluderend
Het is geen probleem om in plaats van groene thee andere theesoorten te drinken. Waak er echter voor groene thee niet te vervangen door vruchtensapjes (ook niet geperst). Dan kan je dus wel beter groene thee drinken.
Bedenk ook dat het kleine vetverbrandende effect van groene thee in het niet valt bij het vetverbrandende effect van intensieve trainingen en het eten van de juiste voeding. Maargoed, alle kleine beetjes helpen.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply