Selecteer een pagina

Mineralen spelen een belangrijke rol in alle levende organismen. Zonder mineralen is geen leven mogelijk. Er bestaan vele soorten mineralen en van de ene heb je (veel) meer nodig dan van anderen. In dit artikel duiken we wat dieper in de wereld van mineralen, Nano mineralen en hoevaak tekorten voorkomen.

Waarom zijn mineralen zo belangrijk?

  • Geen enkele soort kan overleven zonder mineralen, omdat ze de bron zijn van al het leven
  • De mensheid heeft mineralen nodig om te leven. Elk orgaan en elke lichaamsfunctie heeft namelijk mineralen nodig
  • Mineralen zijn de bron van cellulaire energie
  • Mineralen zijn de bron van al het leven

Waaruit halen we onze mineralen?

Omdat mineralen elementen zijn die hun oorsprong vinden in de aarde en niet door levende organismen kunnen worden gemaakt, moeten planten mineralen uit de bodem halen. Hierdoor komen de meeste mineralen in onze voeding rechtstreeks van planten of indirect van dierlijke bronnen. Mineralen kunnen ook aanwezig zijn in het water dat we drinken, maar dit verschilt per geografische locatie. Mineralen uit plantaardige bronnen kunnen ook van plaats tot plaats verschillen, omdat het bodemmineraalgehalte geografisch varieert.

Bodemverarming

Het is bekend dat mineralen als zink, magnesium en selenium in sommige bodem gebieden gevaarlijk laag zijn en in andere zelfs niet aanwezig. Dit kan leiden tot (onbewuste) mineraaltekorten als je vooral streekproducten eet of niet gevarieerd genoeg eet. Ook ons dagelijkse zout is mineraalarm omdat het sterk verwerkt en ‘gezuiverd’ is, zoals tafelzout of natriumchloride. Besef ook dat veel producten die tegenwoordig in de supermarkt liggen zo efficient mogelijk zijn opgekweekt. Waarbij vooral de opbrengst centraal staat en niet de nutritionele voedingswaarden.

Veel mensen slikken ook een extra multivitaminen om eventuele tekorten op te vangen. Is dit luxe of noodzaak?

Nutritionele honger

Het verlies van deze mineralen en nutrienten kan leiden tot nutritionele honger. Je denkt genoeg te eten, maar omdat er niet voldoende nutrienten en mineralen in je voeding zit verhongert je lichaam toch op dat gebied. Het kan zelfs leiden tot overgewicht omdat je lichaam trek in voeding blijft houden omdat er simpelweg te weinig nutrienten binnenkomen. Helaas wel veel lege calorieen, waar je dus dik van wordt.

Oplossing in Nano mineralen?

Nano staat bekend als een van de kleinst mogelijke deeltjes. Lees er hier meer over.

99% van alle minerale supplementen zijn niet biologisch beschikbaar, omdat deze mineralen de celmembranen en de bloed-hersenbarrière (BBB) ​​niet kunnen binnendringen omdat hun deeltjesgrootte te groot, te hoekig en hun energiepotentieel te zwak is. Dit is met name het geval bij zogenaamde colloïden.

Nano mineralen daarentegen bestaan ​​uit de kleinst mogelijke deeltjes mineralen, in pure elementaire vorm, opgelost in gezuiverd water. Dit maakt ze uniek, want door hun kleine formaat kunnen ze gemakkelijk in het lichaam worden opgenomen – vaak beginnend in de mond.

Nano ijzer is bijvoorbeeld erg geschikt voor mensen met bloedarmoede. Of voor vrouwen met een zware menstruatie. Omdat het ijzer zo klein is wordt het zeer snel en efficient opgenomen en ervaar je er sneller de voordelen van.

Blijf gezond en gevarieerd eten

Bovenal geldt natuurlijk dat je gezond en gevarieerd moet blijven eten. Eet ook niet altijd hetzelfde, veel mensen zitten in een bepaald eetpatroon waarbij vooral elke ochtend en middag hetzelfde op tafel staat (brood). Wissel ook die eetmomenten af met bijvoorbeeld kwark/ yoghurt met noten. Want in noten zitten ook veel goede mineralen en nutrienten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x