Hartaanval verkleinen? Moet je dan ‘s ochtends of ‘s avonds je aspirine innemen?

Het is inmiddels algemeen bekend dat het dagelijks slikken van een aspirine de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Aspirine werkt namelijk als een bloedverdunner. Hierdoor kan bloed makkelijker door je bloedvaten stromen waardoor het risico op opstopping kleiner wordt.

Wat misschien minder bekend is, is de stelling dat het beter is om je dagelijkse portie aspirine voordat je naar bed gaat in te nemen in plaats van wanneer je opstaat. Uit onderzoek van het LUMC blijkt dat wanneer je voor het slapen gaan aspirine inneemt, de kans op hart- en vaatziektes nog kleiner wordt.

Dit heeft te maken met het feit dat de bloedverdunnende kwaliteiten van aspirine tijd nodig hebben om hun ding te doen. Wanneer je de aspirine ‘s avonds inneemt, is je bloed verdunt op het moment dat je opstaat zodat je ook in de ochtenduren een goede bloedsomloop hebt.

Uit de studie wordt aangetoond dat de bloedplaatjes in het lichaam in de ochtend meer actief zullen zijn wanneer aspirine ‘s avonds, en niet ‘s ochtends, wordt ingenomen. De resultaten van de studie werden tijdens een groot internationaal congres, de Scientific Sessions van de Amerikaanse hartstichting, in Texas gepresenteerd.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Als je vandaag dus nog niet je dagelijkse hoeveelheid aspirine hebt ingenomen, loont het dus om te wachten totdat je naar bed gaat.

Verklein uw kans op een hartaanval!

Buiten het feit dat je aspirine kunt slikken (‘s avonds dus) om de kans op een hartaanval te verkleinen, zijn andere factoren natuurlijk ook van groot belang. Denk hierbij aan een gezonde levensstijl, een lage bloeddruk en cholesterol. Voor tips hoe u op een natuurlijke manier uw cholesterol en bloeddruk kunt verlagen verwijzen we u graag door naar onze categorieen:

Hoge bloeddruk verlagen zonder medicijnen

Cholesterol verlagende voeding

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply