Grapefruitsap sterke cholesterolverlager

Israelische onderzoekers hebben gevonden dat het dagelijks eten van 1 grapefruit het cholesterolgehalte met 15% en het gehalte aan triglyceriden met 17% doet afnemen. Eet u deze dan voor iedere hoofdmaaltijd.

Ter info, grapefruitsap is ook interessant voor rokers. Het remt de werking van het leverenzym CYP1A2 die verantwoordelijk is voor de omzetting van bepaalde stoffen in tabaksrook naar sterk kankerverwekkende stoffen. Denkt u sowieso aan stoppen met roken? Dan kan Champix een nuttig hulpmiddel zijn.

Ook helpt grapefruitsap bij afvallen. Obese vrijwilligers die elke dag 237 ml grapefruitsap dronken, gedurende 12 weken waren 1,5 kg afgevallen. Dit is een zeer goed resultaat bedenkend dat ze hun normale leefstijl aanhielden (placebogroep slechts 0,3kg). (Zie Bron).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Let wel, grapefruitsap bevat bepaalde componenten die kunnen interfereren met de werking van sommige medicamenten. Neem contact op met uw huisarts als u medicamenten gebruikt en ook grapefruitsap wilt drinken.

Bron

K. Fuijoka et al.; The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome; J. Med Food. (2006); Spring; 9(1):49-54
Bron
S.Gorinstein et al.; Red grapefruit positively influences serum Triglyceride level in patients suffering from coronary atherosclerosis: studies in vitro and in humans.; J Agric Food Chem.(2006);Mar 8;54(5):1887-92

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply