Selecteer een pagina

Stoppen met roken is voor veel mensen erg moeilijk. Vooral mensen die al tientallen jaren roken kunnen vaak niet stoppen als zij niet de goede hulp krijgen. Het is daarom erg belangrijk om goede hulp te zoeken als je wilt stoppen met roken. Gelukkig wordt dit in 2020 een stuk makkelijker gemaakt.

Meer hulp nodig

Steeds meer mensen willen stoppen met roken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bijna 30% van de rokers in ieder geval 1 keer per jaar probeert te stoppen met roken. Er is ook duidelijk te zien dat de vraag naar hulp stijgt onder mensen die willen stoppen met roken. Bij de grootste verzekeraars werd er in 2012 ruim 3000 keer om hulp gevraagd bij het stoppen. In de jaren erna is dit aantal ontzettend hard gestegen. In 2018 waren er ruim 40.000 mensen die hulp nodig hadden bij het stoppen. Het is te verwachten dat de nodige hulp nog wel even zo zal blijven. Dit is dan ook de reden dat zorgverzekeringen hier veel mee bezig zijn.

Dekking zorgverzekering

Bij de zorgverzekering 2020 komen er nieuwe regels voor het stoppen met roken en de dekking daarvan. Het is natuurlijk goed voor de besparing op zorgkosten als mensen stoppen met roken. Daarom moeten er stappen ondernomen worden om mensen aan te sporen om te stoppen. Het is daarom vanaf 2020 niet meer toegestaan om een eigen risico in rekening te brengen door zorgverzekeraars. Het is vanaf 2020 mogelijk om 1 keer naar de huisarts te gaan om hulp te krijgen. De huisarts zal je helpen om de passende hulp te krijgen. Deze nieuwe regeling geldt alleen voor bewezen methodes die helpen bij het stoppen. Deze regeling is van toepassing op alle verzekeraars, je hoeft dus niet bij een bepaalde verzekeringsmaatschappij verzekerd te zijn. Je kunt dus gewoon kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering en gebruik maken van de gratis hulp.

Het is dus het perfecte moment om te stoppen met roken. Het is in ieder geval het proberen waard om hulp te zoeken. Naast een besparing op de hulp bespaar je natuurlijk ook veel geld omdat je geen sigaretten meer hoeft te kopen. Ook zul je merken dat je gezondheid er een heel stuk op vooruit zal gaan. Hierdoor zul je ook weer besparen op zorgkosten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x