Selecteer een pagina

Relaties zijn voor het sociale wezen homo sapiens erg belangrijk. Mensen die namelijk vaak alleen en eenzaam zijn, leveren in op levensgeluk en daarmee vaak ook gezondheid. Je hoeft niet uitsluitend een liefdesrelatie te hebben om toch gelukkig te zijn, ook goede relaties met vrienden en familie hebben hetzelfde effect. Zij dragen bij aan het levensgeluk en verhogen hiermee indirect bijvoorbeeld je weerstand tegen verkoudheden en griep.

Wat misschien nog meer tot de verbeelding spreekt is dat het hebben van goede relaties met anderen de levensverwachting sterk omhoog stuwt. Mensen met vrienden worden aanmerkelijk ouder.

Alleenstaanden kunnen overigens ook prima gelukkig en gezond zijn, mits ze er een uitstekende vriendenkring op na houden. Onderzoek laat zien dat vooral eenzaamheid, en dan met name het gevoel er alleen voor te staan, ons geluk en onze gezondheid negatief beinvloedt.

Bron

Paul van Lange, hoogleraar psychologie aan de VU

(De Pers, dinsdag 22 november 2011)

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x