Goede relaties verhogen levensverwachting

Relaties zijn voor het sociale wezen homo sapiens erg belangrijk. Mensen die namelijk vaak alleen en eenzaam zijn, leveren in op levensgeluk en daarmee vaak ook gezondheid. Je hoeft niet uitsluitend een liefdesrelatie te hebben om toch gelukkig te zijn, ook goede relaties met vrienden en familie hebben hetzelfde effect. Zij dragen bij aan het levensgeluk en verhogen hiermee indirect bijvoorbeeld je weerstand tegen verkoudheden en griep.

Wat misschien nog meer tot de verbeelding spreekt is dat het hebben van goede relaties met anderen de levensverwachting sterk omhoog stuwt. Mensen met vrienden worden aanmerkelijk ouder.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Alleenstaanden kunnen overigens ook prima gelukkig en gezond zijn, mits ze er een uitstekende vriendenkring op na houden. Onderzoek laat zien dat vooral eenzaamheid, en dan met name het gevoel er alleen voor te staan, ons geluk en onze gezondheid negatief beinvloedt.

Bron

Paul van Lange, hoogleraar psychologie aan de VU

(De Pers, dinsdag 22 november 2011)

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply