Heerlijke en gezonde pastasalade met kip, fruit, mozarella, walnoten & magere yoghurt! Een gezonde lunch of een keer als diner vervanger dat zowel koud als warm te serveren is. Dit gerecht is eiwitrijk dankzij de kipfilet. Eiwitrijke recepten zijn goed voor spieropbouw of -behoud en ideaal op een dieet.
Benodigdheden
- 250 gram penne
- 250 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 lente-uitje
- 1 ananas of 1 blik ananas
- 1 appel
- 1 bol mozzarella light (Linessa)
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 4 eetlepels pesto (potje)
- 50 gram walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak de kipfilet beetgaar in 2 eetlepels olijfolie
- Kook de pasta beetgaar
- Snipper de ui
- Snij het lente-uitje in hele dunne ringen
- Snij de bleekselderij in dunne plakjes
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in stukjes
- Snij de ananas in kleine stukjes ( indien vers; eerst schillen )
- Snij de mozzarella in kleine blokjes
- Vermeng de pasta met de kip, groente, fruit en mozzarella
- Meng de yoghurt met de pesto naar smaak en meng dit door de salade
- Kraak de walnoten en verdeel de stukjes over de salade
- De salade kan zowel warm als koud worden gegeten
Serveertip
Lekker met stokbrood
Meer recepten
Bekijk alle gezonde smoothies recepten!
Bekijk alle gezonde lunch recepten!
Bekijk alle eiwitrijke recepten!