Selecteer een pagina

Lekkere en makkelijk te bereiden lunchrolletjes voor een gezonde lunch! Creatieve manier om brood te presenteren aan je gasten!

Het principe bij lunchrolletjes is dat je brood, of deeg plat neerlegt en vult met allerlei gezonde ingrediënten. Vaak dient een bepaald ingredient als bindmiddel, zodat de rolletjes ook goed dichtplakken. Vervolgens rol je het brood op en garneer je het eventueel nog zodat het er appetijtelijk uitziet.

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 8 sneetjes wit- of bruinbrood
  • 3 sjalotten
  • 1/2 koffielepel olie
  • 75 g kalkoenfilet in plakjes
  • 75 g gemalen gruyère of cheddar
  • 1/2 koffielepel mosterd-poeder
  • 1/2 koffielepel Provençaalse kruidenpeper uit de molenzout (gejodeerd zout)
  • 30 g verse spinazie
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Snijd de korsten van de boven- en de onderkant van het brood, maar laat de korsten aan de zijkant zitten.
  2. Rol het brood plat met een deegroller. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  3. Fruit ze in de olie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg eventueel een lepeltje water toe.
  4. Laat afkoelen. Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes en meng met de gemalen kaas, het mosterdpoeder, de kruiden en de sjalotten.
  5. Verdeel het mengsel en de spinazie over het brood en rol strak op. Steek vast met een cocktailprikker.
  6. Klop het ei los.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk de onderkant van de rolletjes met losgeklopt ei.
  8. Leg ze op de bakplaat en strijk de bovenkant ook in.
  9. Zet 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C tot de rolletjes krokant zijn. Serveer warm of koud.

 


Meer recepten

Bekijk alle gezonde smoothies recepten!

Bekijk alle gezonde lunch recepten!

Bekijk alle eiwitrijke recepten!

 


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x