Selecteer een pagina

Welke soorten fruit zijn het meest gezond? Fruit houd je letterlijk op de been. Ze bevatten enorm veel mineralen en vitaminen die wij nodig hebben om het immuunsysteem goed te laten functioneren. Daarnaast hebben fruiteters een jeugdige huid en dat is geen toeval. Het geheim is veel fruit eten en vooral gezonde fruitsoorten! Wij hebben voor jullie een top 10 gemaakt met meest gezonde soorten fruit. 

Banaan als superfood

Niet voor niets eten topsporters en atleten veel bananen, heel veel. Banaan is een superfood. In bananen zit vooral heel veel vitamine C maar het bevat ook o.a. ijzer. IJzer heeft het lichaam nodig om o.m. bloedarmoede te voorkomen. En wist je dat rokers vooral baat hebben bij het eten van bananen? Banaan bevat namelijk veel magnesium. Magnesium helpt het lichaam te herstellen.

Aardbeien

Aardbeien zijn rode vruchten die veel vitamine C bevatten. Vitamine C is noodzakelijk om het immuunsysteem op peil te houden. Daarnaast bevat het stoffen die beschadigde cellen in je lichaam kunnen herstellen.

Avocado is een wondermiddel

Avocado wordt alom geprezen en is een wondermiddel. De helft van een Avocado bevat voldoende vitaminen, mineralen, vezels en andere gezonde stoffen waarmee je al een kwart van de benodigde hoeveelheid fruit/groente per dag voorziet. In Avocado’s zit vooral veel kalium. Kalium helpt je hart goed te functioneren.

De blauwe bes

Blauwe bessen werken ontstekingsremmend. Dit dankzij de vele antioxidanten die in deze bessen zit. Daarnaast gaan ze het proces van veroudering tegen en verlagen ze je cholesterol.

Kiwi

Kiwi bevat maar weinig calorieën maar zit boordevol met vitamine C. Daarom past deze vrucht ook goed in een caloriearm dieet. Eet je dagelijks 1 kiwi, dan krijg je al de benodigde hoeveelheid vitamine C binnen!

Perzik voor de nieren

Mensen met nierproblemen moeten meer perziken eten. Dit fruit bevat namelijk veel kalium en vezels en blijkt de nieren te ondersteunen en ontlasten.

Ananas

Ananas staat bij veel mensen niet in de top 10 van meest gegeten fruitsoorten. Maar Ananas is enorm gezond. Het bevat oneindig veel mineralen die ons lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Ananas bevat vitamine E maar daarnaast mineralen zoals jodium, zink, koper en ijzer, kalium, magnesium en ga zo maar door. Veel eten dus!

Appel en vezels

Eet dagelijks minimaal 1 appel. Want appel bevat belangrijke vezels die je stofwisseling optimaal laten werken. Daarnaast toont onderzoek aan dat bij consumptie van appels de kans op het krijgen van kanker verkleint wordt.

Frambozen

Frambozen zijn niet alleen erg lekker maar behoren volgens ons ook zeker in de top 10 van meest gezonde fruitsoorten. Frambozen bevatten veel antioxidanten, vitamine C en schijnen verlichtend te werken bij astma en eczeem. Wanneer je vaak frambozen eet zal je huid gaan stralen. Want er zitten stoffen in die de doorbloeding in het lichaam stimuleren!

Goji bessen

Goji bessen bevatten enorm veel vitamine C en een twintigtal belangrijke mineralen. Daarnaast zijn deze bessen proteïnerijk en bevatten de bessen gezonde vetzuren. Goji bessen zijn in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x