Selecteer een pagina

Als je wilt afvallen, dan wordt je vaak verteld dat je het beste een dieet kunt volgen, omdat dit zal gaan helpen bij jouw gewichtsverlies. Wellicht heb je slechte ervaringen met diëten, of heb je hier helemaal geen zin in. Het is namelijk ook zo dat diëten niet altijd even gezond is. Sommige diëten vereisen namelijk dat je gedurende de dag heel weinig eet en dat is natuurlijk niet gezond. Gezond afvallen zonder dieet is dan ook ongetwijfeld wat jij wilt en dat is gelukkig mogelijk. Je kunt nog steeds veel gewicht verliezen, ondanks dat je geen dieet volgt. Het is helemaal niet moeilijk en het kan daarbij ook nog eens heel lekker zijn. In dit artikel lees je meer over hoe je gezond afvallen zonder dieet kunt.

Gezond afvallen zonder dieet

De eerste stap van gezond afvallen zonder dieet is om zelf een voedingspatroon op te stellen. Dit klinkt veel moeilijker dan dat het daadwerkelijk is en het kost je slechts enkele minuten tijd per week. Het is hierbij belangrijk dat je een gevarieerd voedingspatroon op zet, waarbij je rekening houdt met de schijf van vijf: granen, groenten en fruit, zuivel, vet en olie en dranken. Door deze te verwerken in jouw dieet, is het mogelijk om veel gewicht te gaan verliezen op een gezonde manier. De schijf van vijf wordt aangeraden door veel mensen en is opgesteld door het Voedingscentrum in Nederland.

Wat belangrijk is om te weten, alles draait bij afvallen om energiebalans. Als je niet weet wat dit is en hoe je dit kunt gebruiken, lees dan dit artikel over Energiebalans.

Afvallen zonder dieet

Wist je dat: gezond afvallen zonder dieet een van de beste manieren is om gewicht te verliezen? Niet alleen zul je gemiddeld per maand ongeveer twee kilo verliezen, maar ook jouw lichaam zal een stuk gezonder zijn. Door de gevarieerde voeding, zal het lichaam goed reageren op de voeding. Hierdoor krijg jij een sterker lichaam en is het dus mogelijk om een veel strakker lichaam te krijgen. Je zult merken dat je steeds meer vet zult gaan verbranden en hierdoor zul je uiteindelijk ook jouw streefgewicht gaan bereiken. Bedenk hierbij ook dat je dus ook veel moet gaan sporten, zodat gezond afvallen zonder dieet een nog beter resultaat zal opbrengen. Uiteindelijk zul je merken dat je inderdaad per maand ongeveer twee kilo zult gaan verliezen.

De schijf van vijf raadt allereerst granen aan. Hieronder vallen ondermeer brood, pasta, rijst enzovoorts. Deze voeding is belangrijk, omdat dit een gevuld gevoel zal geven voor het lichaam. Daarnaast bestaat brood uit vezels en het lichaam kan niet zonder deze stof. Daarnaast raadt de schijf ook groenten en fruit aan. Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn groenten en fruit ontzettend belangrijk voor het menselijk lichaam. Deze zitten boordevol goede en gezonde stoffen, zoals vitaminen en mineralen. Jouw lichaam heeft deze stoffen nodig. Het is daarom slim om dagelijks minimaal twee ons groenten en twee stuks fruit te eten. Dit wordt ook aangeraden door de schijf van vijf.

Wat moet je wel eten?

De volgende stap is zuivel, vlees, vis, ei en eventuele vleesvervangers. Ook deze zijn ontzettend belangrijk voor het lichaam, omdat deze zorgen dat je gevarieerd eet. Stop deze dan ook zeker in jouw voedingspatroon, om zo te zorgen dat jouw voedingspatroon van iedere soort gebruik maakt. Uiteindelijk zal dit veel meer gewichtsverlies op gaan leveren, vooral als het jouw doel is om gezond af te vallen zonder dieet.

Daarbij komen de dranken, welke bijzonder belangrijk zijn voor het lichaam. Het lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht en dit moet ook zo blijven natuurlijk. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks minimaal anderhalve liter aan vocht binnenkrijgt. Hiervoor kun je onder andere gebruiken: Thee, water en zuivel. Neem liever geen vruchtensappen, dit is eigenlijk vloeibaar suiker waardoor je bloedsuiker omhoogschiet, met grote kans op vetopslag. Gebruik ook vanzelfsprekend geen frisdranken.

De laatste voedingssoort is olie en vet. Deze heb je nodig, omdat de voedingsstoffen in deze producten essentieel zijn voor het menselijk lichaam. De producten bevatten veel verschillende onmisbare vitaminen voor het lichaam.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x