Gewichtsverlies verbetert het geheugen

Een team van onderzoekers van de Kent State University heeft een verband ontdekt tussen gewichtsverlies en verbetering van de werking van geheugen en concentratie. De studie toont aan dat bariatrische chirurgie patiënten 12 weken na hun operatie beschikken over een aanmerkelijk beter geheugen.

John Gunstad, leider van het onderzoeksteam, kwam op het idee voor dit onderzoek nadat hij jarenlang mensen begeleid had die met behulp van gedragsverandering, of door middel van een operatieve ingreep iets aan hun overgewicht wilden doen. Het viel Gunstad, opgeleid als neuropsycholoog, op dat zijn patiënten vaak vergelijkbare fouten maakten.Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Het onderzoek werd gedaan onder een groep van 150 obesitas patiënten. Bij een eerste meting met cognitieve testen bleek dat vrijwel alle patiënten op het gebied van geheugen beneden gemiddeld presteerden. Twaalf weken nadat zij een operatieve ingreep hadden ondergaan (t.b.v. gewichtverlies) waren de prestaties opmerkelijk verbeterd. Waar de meeste patiënten bij de eerste tests nog fors slechter scoorden dan gemiddeld, scoorden zij bij tests die 12 weken na hun ingreep plaats vonden gemiddeld. Het verschil ten opzichte van de “gemiddelde mens” op het gebied van geheugen en concentratie bleek verdwenen.

Gunstad was niet verrast door het verschil in prestaties tussen mensen met overgewicht en mensen met een normaal gewicht. Overgewicht resulteert vaak in aandoeningen als diabetes type 2, een hoge bloeddruk en slaapapneu. Deze aandoeningen kunnen schade toebrengen aan de hersenen. Hij was echter wel positief verrast dat de schade niet onomkeerbaar bleek te zijn.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply