Gevolgen hoge bloeddruk

Het is beter de gevolgen van een langdurig te hoge bloeddruk niet te onderschatten. Het lichaam is niet toegerust tegen een constante hoge druk op aderen en organen.

Wat gebeurd er bij een hoge bloeddruk?

Een continue verhoogde bloeddruk beschadigt op den duur de wanden van bloedvaten, in medische termen: atherosclerose (aderverkalking). Door de verkalking ontstaan er vernauwingen, waardoor het bloed steeds moeilijker kan doorstromen, waardoor de bloeddruk op zijn beurt ook steeds weer hoger wordt. Dit is een vicieuze cirkel.

Hartaanval

Een continue verhoogde bloeddruk en aderverkalkingen leidt niet zelden tot een hartaanval. Dit is tegenwoordig een van de meest voorkomende aandoeningen in de Westerse wereld. Een hartaanval is niets anders dan de plotselinge afsluiting van een van de coronaire kransslagaders, die het hart an bloed moeten voorzien. Voordat zo’n kransslagader plots wordt afgesloten, is er al een jarenlang proces van derverkalking aan vooraf gegaan.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Naast een hartaanval (ook wel hartinfarct genoemd), bestaat er ook de angina pectoris. Dit is een tijdelijk afname in de bloedtoevoer naar het hart door een vernauwing. Angina pectoris wordt gekenmerkt door pijn op de borst.

Herseninfarct

Een hoge bloeddruk houdt ook direct verband met het optreden van een herseninfarct of beroerte. De bloedvaten in de hersenen zijn veelal fijnmazig. Aderverkalking in de hersenen treedt dus sneller op. Zodra een bloedvat verstopt raakt, sterft het deel van de hersenen die door dat bloedvat voorzien wordt van zuurstof en voedingsstoffen.

Andere veelvoorkomende problemen als gevolg van een hoge bloeddruk zijn nierfalen en afname van het gezichtsvermogen, deze twee organen bevatten namelijk erg kleine bloedvaatjes die makkelijker verstopt kunnen raken.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

One Response

  1. Mik 6 september 2012

Leave a Reply