Geef je kind meer zelfvertrouwen, doe hem of haar op vechtsport!

Een jong kind is niet snel ergens bang voor. Maar aan het einde van het basisschool tijdperk en gedurende de middelbare school kan dat zelfvertrouwen een flinke deuk oplopen als gevolg van bijvoorbeeld puistjes en pesterijen.

Weinig zelfvertrouwen is desastreus voor ontwikkeling kind

Het is een open deur, maar het moet toch echt benadrukt worden dat een laag zelfvertrouwen tijdens de jeugd leidt tot allerlei problemen op latere leeftijd. Denk hierbij aan afwijkend en ontwijkend gedrag. Minder sociale contacten en interactie. Minder kans op een relatie. Bij zeer ernstige gevallen kan het zelfs oorzaak zijn van (pogingen tot) zelfmoord.

Voor je kind wil je het beste, dus help hem of haar al zo vroeg mogelijk aan een gezond portie zelfvertrouwen!

[thrive_leads id='3269']

Vechtsport ideale zelfvertrouwen booster

Intuitief weten we het al, als je aan vechtsport doet, dan voel je je zekerder. Dit komt omdat je als vechtsporter geoefend bent in vechtsituaties. En iets wat je kent ben je minder bang voor. Daarnaast weet je door de trainingen waartoe je lichaam in staat is en wat je grenzen zijn. Ook ben je door vechtsporten conditioneel veel sterker, ook zal je kracht en coordinatie stukken beter zijn. Doordat je je lichamelijk fit voelt, voel je je geestelijk ook top. Goed voor het zelfvertrouwen!

Doe je kind een groot plezier met een vechtsport

Sommige kinderen willen uit zichzelf al graag op een vechtsport, maar velen ook niet. Die vinden dat eng of zijn bang voor pijn. Deze angst is vooral voor jonge kinderen ongegrond. Bij judo heb je bijvoorbeeld de ‘tuimel’ klasjes. Zoals de naam al zegt, spelenderwijs kennismaken met judo worpen en grepen. Hard vallen ze niet en ze gaan het vaak steeds leuker vinden. Ook voor andere vechtsporten geldt dat er voor jonge kinderen speciale klasjes en regels zijn, zodat ze zich praktisch niet bezeren.

Ook als kinderen niet op vechtsport willen, dan is het zeker aan te raden ze toch proberen te overtuigen, al proberen ze het maar een keertje. Vooral teruggetrokken of verlegen kinderen zouden dit moeten doen, gezien het positieve effect op het zelfvertrouwen.

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:21:26+00:00 13 augustus 2013|Ouderschap|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com