Frittata met groene asperges en krulsla

Het gerecht is eigenlijk uit armoe ontstaan en kent zijn oorsprong in Italië. Het wordt gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor. De moderne frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek.

[thrive_leads id='3269']

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller. Laat ze 10 minuten koken in gezouten water. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes. Snipper de ui fijn.
  • Pel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Fruit de ui op een zacht vuurtje in de olijfolie en voeg de blokjes tomaat toe. Laat ze even meestoven.
  • Klop het ei los met de melk. Meng er de stukjes asperge en het tomatenstoofsel onder. Bak van het mengsel een omelet in een pan met een antiaanbaklaag.
  • Prik nu en dan in de bereiding en kruid met peper, zout en oregano. Haal de blaadjes van de lollo bionda uit elkaar. Spoel ze en zwier ze droog.
  • Snijd ze in stukken en meng ze met de balsamico-azijn. Dien de omelet op met de sla en een sneetje bruin- of volkorenbrood.

Tip: Frittata kan ook met spinazie.

Benodigdheden (voor 1 portie)

  • 4 groene asperges
  • 1 tomaat
  • een halve krop geelgroene krulsla
  • 1 kleine ui
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel magere melk
  • 1 koffielepel balsamico-azijn
  • oregano
  • zout en peper

Bron: http://www.starttoeat.be

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2018-04-16T11:26:02+00:00 30 april 2018|Vegetarisch, Voeding|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com