Energiedranken mogelijk slecht voor jongeren

energy drinks
Uit nieuw onderzoek blijkt dat energiedranken zoals Red Bull geen positieve inlvoed op de gezondheid hebben en voor sommige kinderen en tieners zelfs schadelijk kunnen zijn. De energiedrankjes, die veel caffeïne bevatten, worden steeds populairder en vormen vooral een risico voor kinderen met hartproblemen, ADHD en andere gezondheids- en emotionele problemen.
[thrive_leads id='3269']

Zo’n 30-50% van de jongeren drinkt regelmatig een energiedrankje, ondanks de waarschuwingen dat het niet gezond zou zijn. Vaak wordt het ook in combinatie met alcohol gedronken, waardoor de mogelijke risico’s vergroot worden. Maar zelfs zonder de toevoeging van alcohol, kleven er risico’s aan het drinken van zo’n drankje, vanwege het hoge caffeïne-gehalte. Alhoewel er in energiedrankjes ongeveer evenveel caffeïne zit als in een paar kopjes koffie, schuilt het gevaar in het feit dat de drankjes vaak sneller en in grotere hoeveelheden gedronken worden. De drankjes worden koud geserveerd, waardoor ze sneller geconsumeerd kunnen worden dan bijvoorbeeld een heet kopje koffie.
Caffeïne heeft grotere gevolgen voor jongeren dan voor volwassenen. De reden hiervoor is dat jongeren er nog niet aan gewend zijn en dat hun lichamen kleiner zijn.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:29:49+00:00 20 februari 2011|Voeding|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com