Selecteer een pagina

Mensen die te dik zijn willen vaak maar 1 ding, afvallen zonder teveel moeite. Rare speciale dieeten, calorien tellen, nee liever niet. Het antwoord voor deze mensen is een eiwitrijk dieet. Onderzoekers van de University of Washington vonden dat als je je eiwitinname verdubbelt en je vet inname wat beperkt (en gewoon dezelfde hoeveelheid koolhydraten blijft eten), je spontaan bijna 500 kcal minder eet per dag. Zonder hongergevoelens!

Eiwitdieet werkt

Dat een eiwitdieet werkt is eigenlijk allang bekend. Niet voor niets dat Dr Atkins en Dr Frank zo succesvol zijn geworden. Eigenlijk gaat er niets boven een eiwitrijk dieet als je doel afslanken is. Het bijzondere aan deze studie is echter dat het precies aangeeft hoeveel kcal je minder eet als je meer eiwit gaat eten.

Wanneer proefpersonen hun eiwitaandeel verhoogden van 15 naar 30% en vetrijke producten vervingen door magere eiwitbronnen (denk aan magere kaas, vetarme melk en mager vlees), bleken ze 472 kcal minder te eten per dag.

Proefpersonen sporten niet

Bijzonder aan deze gewichtsafname was dat de proefpersonen niet aan sport deden. Zouden ze dit overigens wel gedaan hebben, dan waren de resultaten wellicht nog spectaculairder.

Goedkope eiwitbronnen?

Mocht u zich afvragen wat goedkope eiwitbronnen zijn? Lees dan dit artikel over goedkope eiwitbronnen.

Mocht u geinteresseerd zijn in eiwit shakes? Bekijk dan deze handige prijs/ kwaliteit vergelijker.

Bron

Am J Clin Nutr. 2005 Jul:82(1):41-8

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x