Eiwitdieet remt automatisch je calorie inname

Mensen die te dik zijn willen vaak maar 1 ding, afvallen zonder teveel moeite. Rare speciale dieeten, calorien tellen, nee liever niet. Het antwoord voor deze mensen is een eiwitrijk dieet. Onderzoekers van de University of Washington vonden dat als je je eiwitinname verdubbelt en je vet inname wat beperkt (en gewoon dezelfde hoeveelheid koolhydraten blijft eten), je spontaan bijna 500 kcal minder eet per dag. Zonder hongergevoelens!

Eiwitdieet werkt

Dat een eiwitdieet werkt is eigenlijk allang bekend. Niet voor niets dat Dr Atkins en Dr Frank zo succesvol zijn geworden. Eigenlijk gaat er niets boven een eiwitrijk dieet als je doel afslanken is. Het bijzondere aan deze studie is echter dat het precies aangeeft hoeveel kcal je minder eet als je meer eiwit gaat eten.

Wanneer proefpersonen hun eiwitaandeel verhoogden van 15 naar 30% en vetrijke producten vervingen door magere eiwitbronnen (denk aan magere kaas, vetarme melk en mager vlees), bleken ze 472 kcal minder te eten per dag.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Proefpersonen sporten niet

Bijzonder aan deze gewichtsafname was dat de proefpersonen niet aan sport deden. Zouden ze dit overigens wel gedaan hebben, dan waren de resultaten wellicht nog spectaculairder.

Goedkope eiwitbronnen?

Mocht u zich afvragen wat goedkope eiwitbronnen zijn? Lees dan dit artikel over goedkope eiwitbronnen.

Mocht u geinteresseerd zijn in eiwit shakes? Bekijk dan deze handige prijs/ kwaliteit vergelijker.

Bron

Am J Clin Nutr. 2005 Jul:82(1):41-8

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply