Eiwit pannenkoeken ideaal voor mensen op koolhydraatarm dieet + 20 heerlijke recepten!

Proteine pannenkoeken hebben in tegenstelling tot normale pannenkoeken een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen. Door het hoge eiwitgehalte geven ze snel een vol gevoel en zijn ideaal voor mensen op een koolhydraatarm dieet. Wij vertellen je alles over deze proteine pannenkoeken en geven je 20 heerlijke recepten!

Let op! Speciaal voor lezers van Gezondbezig.nl geeft Krachtshop 10% korting op al zijn proteine pannenkoeken!

Kortingscode: L7LKCLMA

Proteine pannenkoeken

Proteine pannenkoeken zijn praktisch hetzelfde als normale pannenkoeken, alleen met een veel hoger eiwitgehalte. Dit maakt proteine pannenkoeken uitermate geschikt voor mensen die eens wat anders willen dan de standaard whey shake, of mensen op dieet die toch zin hebben in een lekker pannenkoekenrecept, zonder zich schuldig te hoeven voelen. Ook als je in een bulkfase zit, kunnen proteine pannenkoeken een welkome aanvulling zijn.

Veel variatie mogelijk met proteine pannenkoeken

Met proteine pannenkoeken kan je onwijs goed varieren. Je kan allerlei ingredienten toevoegen om elke maaltijd weer verrassend en lekker te houden. Wij hebben 20 overheerlijke proteine pannenkoeken recepten voor je opgeschreven. Ik zou zeggen, probeer ze allemaal!

Let op, eiwit pannenkoeken zijn zelf te maken door het mixen van deeg, whey eiwit en eieren. Het is vaak even experimenteren naar de juiste verhoudingen en kijk niet verbaasd op als ze in het begin mislukken. Als je het geduld hebt, is het leuk om te doen. Als je minder geduld hebt, neem dan gewoon kant-en-klare proteine pannenkoeken mix. Dit is al uitgebreid getest op smaak en textuur, dus gewoon makkelijk, snel en zeker zo goedkoop. Onderaan dit artikel hebben we een vergelijking gemaakt tussen verschillende proteine pannenkoeken aanbieders, zodat u de beste prijs/ kwaliteit kunt kiezen. Bekijk na het lezen van dit artikel ook eens de site gezondepannenkoeken.com voor meer gezonde, eiwitrijke en glutenvrije pannenkoeken recepten en inspiratie!

Botermelk pannenkoeken
Pompoen pannenkoeken
Griekse yoghurt pannenkoeken
Luchtige havermout pannenkoeken met chocolade stukjes
Dutch Pancakes (poffertjes)
Peperkoek pannenkoeken met citroen siroop
Ricotta pannenkoeken met bosbessen siroop
Appelkaneel paleo pannenkoeken
Havermout blender pannenkoeken
Banaan proteine pannenkoeken
Gezonde zwarte woud pannenkoeken
Gestampte aardappel kaas pannenkoeken
Tarwekiem pannenkoeken
Zweedse pannenkoeken
Rode fluweel pannenkoeken
Vegetarische wortel cake pannenkoeken
Kokosnoot meel pannenkoeken
Volkorenmeel pannenkoeken
Luchtige amandelmeel pannenkoeken
Wortel cake pannenkoeken
Kant-en-klare proteine pannenkoeken

 

Botermelk pannenkoeken

healthy buttermilk pancakes recipeSoms wil je gewoon lekkere dikke naturel pannenkoeken zonder extra toegevoegde smaak, fruit of andere gezonde ingredienten. Gewone pannenkoeken met heerlijke roomboter smaak. Maak deze simpele maar lekkere pannenkoeken door het mixen van deeg, roomboter en een ei. Eventueel kunt u een beetje whey poeder toevoegen of een schep Griekse yoghurt, hierdoor wordt de pannenkoek wat dikker. Tot slot, maak het af met een beetje vanille extract.

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
1 kopje+ 2 eetlepels volkorenmeel
1 eetlepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat), ofwel soda
1/2 theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
½ eetlepel ongezouten boter, gesmolten
1 groot ei
1,5 theelepel vanille extract
½ kop karnemelk (laag vetpercentage), op kamer temperatuur
1 theelepel, pure ahornsiroop
¼ kop griekse yoghurt zonder vet

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 188
Proteine: 8 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vet: 3 gram

Bereidingswijze botermelk pannenkoeken

  1. Mix de bloem, baking soda, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Daarnaast, in een afzonderlijke kom, mix de boter, eieren en vanille.
  2. Klop de karnemelk en ahornsiroop. Roer de yoghurt tot er geen grote klonten overblijven. Voeg toe in het bloemmengsel en roer tot het net is opgenomen.
  3. Smeer een grote pan of bakplaat met anti-aanbak koken spray, en verwarm op een laag vuur.
  4. Gebruik 2 eetlepels beslag per pannenkoek en verspreid in een cirkelvorm indien gewenst.
  5. Laat de pannenkoeken 2-3 minuten bakken tot een lichte huid begint te vormen rond de randen en de onderkant licht goudbruin. Schuif een spatel eronder, en flip.
  6. Blijf aanwezig om het bakproces in de gaten te houden. Ga door tot het licht goudbruin aan beide kanten is. Serveer warm.

Opmerkingen

  • Gebruik naar eigen smaak witmeel of volkorenmeel. Volkorenmeel is wat gezonder.
  • U moet karnemelk gebruiken in dit recept. Het is zuurder dan gewone melk, die nodig is om te reageren met het zuiveringszout en bakpoeder.
  • Wilt u toch iets anders dan karnemelk, dan beveel ik gepoederde karnemelk aan. Het is houdbaar en geschikt voor alle leeftijden. Mix gewoon 2 eetlepels met ½ kopje water.
  • Als 2e alternatief kan je ook 1 ½ theelepels azijn mengen met gewone magere melk. Toch zal dit anders smaken dan met echte karnemelk.
  • Wanneer het beslag te dik is, verspreid dit dan egaal over de pan en roer er 4 extra eetlepels karnemelk doorheen, 1 eetlepel per keer, totdat zich een normaal pannenkoekbeslag vormt.
  • Dit recept is eenvoudig op te schalen. Restjes kunnen prima ingevroren worden.

 

Gezonde Pompoen Pannenkoeken

pumpkin pancake recipeDit recept is het bewijs dat gezonde pannenkoeken niet alleen naturel hoeven te zijn. Toevoeging van volkoren granenmeel en/of gemalen haver is altijd een goede keuze. Hiermee voeg je complexe koolhydraten toe aan je pannenkoeken. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuiker niet piekt. Deze pannenkoeken bevatten Griekse yoghurt en pompoen in plaats van olie.

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
3 grote eieren
½ kopje griekse yoghurt
½ kop pompoen puree
3 eetlepels ongezoete amandelmelk
2 eetlepels pure ahornsiroop
½ theelepel zout
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels bakpoeder
½ kop havermout
½ kop volkoren meel
2 eetlepels kokosnoot olie of boter

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 283
Proteine: 11 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vet: 13 gram

Bereidingswijze Pompoen pannenkoeken

  1. Neem een grote kom. Klop de eierdooiers, yoghurt , pompoen , melk, ahornsiroop, zout , vanille en bakpoeder samen .
  2. Voeg meel toe aan het natte melkmengsel en roer (niet te hard!). Het beslag zal dik zijn.
  3. Voeg eiwitten toe in een grote kom of mixer. Mix rustig tot je pieken kunt vormen met je spatel.
  4. Voeg de meel en yoghurt toe met een rubberen spatel en roer door tot het volledig gemixt is.
  5. Smelt 1 eetlepel boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog tot laag vuur . Schep 1/3 kop van het beslag in de pan , als je meerdere pannenkoeken tegelijk wilt bakken, zorg dan dat ze elkaar niet aanraken.
  6. Bak de pannenkoeken tot de randen bruin beginnen te worden en de bovenkant van het beslag belletjes krijgt (na ongeveer 4 minuten), daarna omdraaien en bak nog eens 2-3 minuten . Herhaal dit voor alle pannenkoekbeslag.
  7. Top de pannenkoeken met stroop en plakjes banaan , of iets anders wat je maar lekker vindt! Serveer meteen .

 

Bron: Vakblog – http://rsnijders.info/vakblog/2014/08/31/jump-links-anker-links/

Griekse yoghurt pannenkoeken

greek yogurt pancakes recipeEen gezonde dikke pannenkoek zonder al teveel simpele koolhydraten en calorieen? Probeer dan de Griekse yoghurt pannenkoek. Lekker en gezond! Zoet eventueel aan met een beetje stevia en/ of voeg wat fruit toe.

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
1,5 kopjes volkoren meel
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels geraffineerde suiker
½ eetlepel zout
2 eetlepels olie
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
3/4 kop magere Griekse yoghurt
3/4 kopjes melk

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 344
Proteine: 12 gram
Koolhydraten: 50 gram
Vet: 11 gram

Bereidingswijze Griekse Yoghurt Pannenkoeken

  1. Verwarm een pan of bakplaat tot 325 (gemiddeld warmte) .
  2. Klop de bloem, bakpoeder , suiker en zout. In een andere kom, meng de olie, eieren, vanille en Griekse yoghurt .Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en roer. Roer door tot alle ingrediënten zijn gemengd.
  3. Vet de bakplaat in en giet ¼ – ⅓ kopje beslag op de bakplaat . Laat ongeveer 2 minuten bakken of totdat de randen beginnen te kleuren en er belletjes ontstaan in het beslag. Gebruik een dunne spatel om de pannenkoek om te draaien en laat nog een minuut bakken.
  4. Leg de pannenkoeken die klaar zijn op een bord (liefst voorverwarmd) en ga verder met het resterende beslag .
  5. Top pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop , poedersuiker , honing en/of fruit.

 

Luchtige havermout pannenkoeken met chocolade stukjes

healthy chocolate chip pancakesBepaal lekker zelf wat je door je pannenkoeken gooit, je bent immers volwassen! Een paar chocolade stukjes door je pannenkoek is echt niet slecht voor je. Compenseer een beetje door wat minder siroop te nemen (of neem een koolhydraatarme siroop).

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
2 kopjes havermout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen kaneel
3/4 kopjes magere Griekse yoghurt
1 kopje ongezoete amandelmelke
1 grote ei
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel pure ahornsiroop
1/3 kop halfzoete chocolade chips
1 eetlepel kokosnoot olie

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 391
Proteine: 10 gram
Koolhydraten: 52 gram
Vet: 17 gram

Bereidingswijze voor havermout pannenkoeken

  1. In een grote kom meng je de haver bloem, bakpoeder , zout en kaneel. Goed mengen
  2. In een aparte kom meng je de Griekse yoghurt, amandelmelk, ei, vanille extract en ahornsiroop
  3. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng
  4. Voeg de chocolade chips toe
  5. Als het beslag te dik wordt voeg je een beetje meer amandelmelk toe
  6. Spray of smelten kokosolie in een grote pan op matig vuur
  7. Voeg een 1/3 kopje beslag toe om pannenkoeken te vormen
  8. Kook totdat alle luchtbellen eruit zijn (ongeveer 3 minuten ) en flip de pannenkoek. Laat nog 1 minuut doorbakken. Herhaal dit tot al het beslag op is
  9. Serveer warm met ahornsiroop , noten boter of jam

 

Dutch Pancakes (poffertjes)

dutch pancake recipeDe Dutch pancakes zijn niet echt gezond en verantwoord te noemen. Maar ze zijn wel traditioneel en erg lekker! Daarnaast zijn ze erg klein en kan je heerlijk zondigen aan kleine beetjes. Stack deze pannenkoekjes met bacon, kaas of fruit voor een onvergetelijke maaltijd.

Recept voor 16 pannenkoeken

Ingredienten
4 kopjes meel
1/8 kop vanille suiker of 2 eetlepels suiker + 1 eetlepel vanille extract
ong 3/4 kop room
2 grote eieren
7/8 cup boter
2 kopjes melk

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 259
Proteine: 6 gram
Koolhydraten: 30 gram
Vet: 13 gram

Bereidingswijze Dutch Pancakes

  1. Doe de boter in de pan en laat het volledig smelten. Als het gesmolten is, moet u deze toevoegen aan uw pannenkoekenmix. Dit is een trucje van grootmoeder, je hoeft nu niet meer boter aan de pan toe te voegen voor het bakken van de pannenkoeken.
  2. Giet de melk in de pannenkoek mix (al roerend), totdat het de textuur/ dikheid van yoghurt heeft.
  3. Zodra je de juiste textuur hebt, giet je een klein beetje van het mengsel in de pan en draai hem rond tot de pan geheel bedekt is. Het is de bedoeling dat de pannenkoek erg dun wordt met een lekkere knapperige korst. Draai de pannenkoek om als er bijna geen solide mix meer is.
  4. Natuurlijk, de pannenkoek is al heerlijk au naturel, maar in Nederland voegen we graag toppings toe om het nog beter te maken. In Nederland hebben we een paar standaard ‘toppings’ zoals kaas, spek, ham en mijn persoonlijke favoriet: appel met kaneel!

Bereiding van de verschillende toppings

Kaas

Giet een beetje van de mix en draai hem rond de pan. Het hoeft niet de hele pan te bedekken, net genoeg zodat je een plakje kaas erop kan zetten . Giet vervolgens wat mix over de bodem met kaas en proberen nu wel om de hele pan te dekken.

Spek / Ham / Appel

Zet de spek / ham / appel in de pan en laat het een minuut bakken. Wanneer het knapperig begint te worden voeg je de mix toe en verder op de normale manier verder bereiden. Vergeet niet om kaneel toe te voegen aan uw heerlijke appel pannenkoek!

Peperkoek pannenkoeken met citroen siroop

gingerbread pancakes recipeHeerlijk tijdens de koude winterdagen. Hoewel het lekker is met siroop, is citroen botermelk siroop een lekker alternatief.

Met dit recept maak je veel citroen siroop, voor deze pannenkoeken is een kwart voldoende. Bewaar de rest in de koelkast (week houdbaar).

Recept voor 15 pannenkoeken

Ingredienten

Citroen siroop:
1 kop gezouten boter
2/3 kopjes verse limoen sap
½ kop botermelk
1,5 kopje geraffineerde suiker
1,5 theelepel bakpoeder
3-5 theelepel limoen schil

Peperkoek pannenkoeken:
1,5 kopjes meel
5 eetlepels bruine suiker
1,5 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel vers geraspte nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1,5 kop botermelk
1/4 kopje stroop
1 grote ei
1 eigeel
1/4 kop boter, gesmolten en verdeeld
1 theelepel vanille extract

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 634
Proteine: 11 gram
Koolhydraten: 89 gram
Vet: 27 gram

Bereidingswijze peperkoek pannenkoeken

Begin met de citroen siroop

  1. In een 2-kwart pan smelt de boter op middelhoog vuur.
  2. Voeg citroensap, 1/2 beker karnemelk en suiker toe. Roer af en toe op een matig vuur tot de suiker is opgelost, 3-5 minuten.
  3. Haal van het vuur en roer onmiddellijk met anderhalve theelepel bakpoeder. Het mengsel zal borrelen en schuimen net als een wetenschappelijk experiment (dit is de reden waarom je een grotere pot nodig hebt).
  4. Voeg de citroenschil toe en roer. Het zal een paar minuten duren om het schuim te kalmeren, maar roer zo nu en dan. Laten dit mengsel rusten terwijl u verder gaat met de pannenkoeken bereiding.

Voor de pannenkoeken

  1. In een middelgrote kom meng je de bloem, bruine suiker, bakpoeder, 3/4 theelepel bakpoeder, zout, kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel. In een aparte middelgrote kom, meng de karnemelk, melasse, ei + eigeel, boter en vanille.
  2. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot gemixt.
  3. Verwarm uw bakplaat of koekenpan tot medium. (350 graden op mijn bakplaat)
  4. Vet de pan met boter of anti-aanbak spray, net genoeg om te bedekken
  5. Gebruik een 1/4 cup maatbeker om de pannekoeken te vormen. Bak 2-4 minuten, tot zich belletjes over de top hebben gevormd. Flip de pannenkoek daarna met een spatel en bak hem lichtbruin, nog 2 minuten of zo.
  6. Serveer met warme citroen siroop. Bestrooi elke portie met citroenschil.

Aantekeningen

Houd de eerste paar pannenkoeken warm door ze op een bakplaat in de oven te leggen op 170 graden.

Ricotta pannenkoeken met bosbessen siroop

healthy ricotta pancakes recipeJe kunt aan elke pannenkoek bosbessen toevoegen door ze voorzichtig tussen 2 laagjes te plaatsen op het einde. Echter, voor optimale bosbes smaak is het beter als je een bosbessen siroop maakt.

Kook de bosbessen in een mix van appelsap en siroop. Serveer de helft van deze siroop bij je pannenkoeken, de andere helft kan je gebruiken voor je toetje, lekker!

Recept voor 8 pannenkoeken

Ingredienten

Ricotta Pancakes:
4 grote eieren
1 kop melk
1 kop ouderwetse haver
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels chia zaden
1/2 kop ricotta kaas
Bosbessen siroop:
3 kopjes bevroeren bosbessen
1 kop appel sap
1 kop organische ahornsiroop
1 theelepel maïszetmeel (of arrowroot poeder)

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 350
Proteine: 14 gram
Koolhydraten: 53 gram
Vet: 11 gram

Bereidingswijze Ricotta Pancakes

  1. Meng eieren, melk, haver, kaneel, bakpoeder en lijnzaad.
  2. Bedek en laat het beslag een nachtje rusten in de koelkast om het chiazaad en haver te verzachten.
  3. Vouw de ricotta en breek het door het pannenkoek mengsel. Zorg ervoor dat u een aantal grotere ricotta ‘chuncks’ achterlaat in de pannenkoek mix.
  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag op een laag vuur met een beetje macadamia noten of olijven en lepel deze in de pannenkoek mix, 2 eetlepels mix per pannenkoek.
  5. Bak op een laag vuur, zodat het doorsuddert. Flip-over en bak de andere kant.
  6. Serveer warm met bosbessen ahornsiroop en een bijgerecht van de Griekse yoghurt.

bosbessen ahornsiroop

  1. Meng 250 g blauwe bessen met appelsap en ahornsiroop. Verwarm zachtjes en breng aan de kook.
  2. Haal van het vuur en iets laten afkoelen. Blend tot een gladde massa. Giet de siroop terug in een pot en dik lichtjes aan met zoiets als maïsmeel slurry.
  3. Haal daarna onmiddellijk van het vuur en vouw de 250 g bevroren bosbessen ertussen.
  4. Serveer warm met pannenkoeken en geniet.

Opmerkingen en inspiratie

Voeg 50 g Whey eiwit toe

Appelkaneel paleo pannenkoeken

paleo pancakes recipeAppel pannenkoeken zijn heerlijk als het appelseizoen net is begonnen. Je hebt ze dan lekker vers en smaakvol en heerlijk door pannenkoeken.

In dit recept zorgt de amandelboter voor een versterking en verdieping van de appelsmaak. Deze pannenkoeken bevatten geen meel of haver, dus je eet vooral gezonde stacks van fruit, ei en amandelen zonder toegevoegde suikers. Tenzij je er natuurlijk achteraf nog siroop overheen gooit.

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
2 grote eieren
2 bananen, gestampt
1 geschilde appel, kleine blokjes
1 eetlepel amandelbotter
1,5 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kokosnoot olie

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 342
Proteine: 11 gram
Koolhydraten: 40 gram
Vet: 17 gram

Bereidingswijze appelkaneel paleo pannenkoeken

  1. Pureer 2 bananen met een vork
  2. Klop 2 eieren in een middelgrote kom
  3. Meng de bananenpuree met de eieren
  4. Snij 1 appel in brokken
  5. Meng bananen, eieren en appel brokken samen
  6. Meng de amandel boter, kaneel, nootmuskaat en vanille
  7. Meng alles tot een pannenkoek beslag
  8. Giet het beslag in een koekenpan in de vorm van pannenkoeken en bak in een klein laagje van kokosolie op een matig tot laag vuur
  9. Opmerking : Maak deze pannenkoeken iets kleiner dan traditionele pannenkoeken. (Ze moeten niet breder dan uw spatel zijn. ) Ze zullen gelijkmatiger bakken en makkelijker om te flippen

Opmerkingen

  • Recept kan gemakkelijk worden verdubbeld of verdrievoudigd tot meer pannenkoeken
  • Top met vers fruit of rauwe ahornsiroop
  • Geniet van dit gezonde en lekkere ontbijt!

 

Havermout blender pannenkoeken

healthy oatmeal pancakes recipeDeze havermout pannenkoeken zitten boordevol gezonde havermout, vetarme kaas en eiwit. Als je ‘s ochtends weinig tijd hebt, dump dan al deze ingredienten in een blender, verhit de pan, draai de pannenkoeken een keertje om en klaar.

Zet de blender na gebruik op zijn minst in het water, of je hebt aangekoekte zooi die je er moeilijk afkrijgt als je weer thuis bent.

Recept voor 8 pannenkoeken

Ingredienten
1 kop ouderwetse havermout
1 kop magere kwark
1 kop eiwit van eieren
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel geraffineerde suiker
1,5 theelepel vanille extract

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 128
Proteine: 16 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vet: 2 gram

Bereidingswijze Havermout blender pannenkoeken

  1. Doe 2 kopjes havermout in een blender en mix tot ze omgezet zijn in een fijn poeder
  2. Doe de blender uit en voeg 2 kopjes magere kwark en 2 kopjes vloeibaar ei-wit toe
  3. Voeg 4 theelepel bakpoeder toe
  4. Voeg 3 theelepel zoetstof toe ( we gebruiken Stevia , maar je kan ook honing of een andere zoetstof gebruiken).
  5. Voeg 1 theelepel vanille toe
  6. Goed mengen
  7. Verhit een anti-aanbak bakplaat of koekenpan op middelhoog vuur. Koken tot ze bruin zijn aan beide zijden

 

Banaan proteine pannenkoeken

healthy-pancake-recipesDit is een lekker, gezond en makkelijk recept. Het enige wat je hoeft te doen is bananen stampen en mengen met een paar ingredienten en klaar is Kees. Als je zelf hebt ervaren hoe makkelijk je deze pannenkoeken kunt maken zal je elke ochtend niets anders meer willen. Ook een perfecte basis om op verder te mixen met bijvoorbeeld gestampte noten, bosbessen en noem maar op.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Recept voor 2 pannenkoeken

Ingredienten
1 banaan
1 maatschep proteine poeder (meestal whey of soja isolaat)
1 grote ei
vleugje kaneel (optioneel)
1 theelepel kokosnoot olie

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 298
Proteine: 33 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vet: 10 gram

Bereidingswijze banaan proteine pannenkoeken

  1. Meng de boter en suiker samen op laag vuur
  2. Voeg de crème toe en roer met een houten lepel tot het is gemixt
  3. Voeg gesneden bananen toe
  4. Langzaam verhitten, niet koken

 

Gezonde zwarte woud pannenkoeken

healthy chocolate pancakes recipeDeze chocolade pannenkoeken smaken zo rijk dat het lijkt alsof je
chocolade cake eet als ontbijt. Er zitten geen toegevoegde suikers in deze pannenkoeken, dus alleen de natuurlijke suikers in het fruit. Maak van het verse fruit een lekkere topping door ze te stampen met de achterkant van een lepel terwijl je de kersen kookt in een koekepan

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
1 kop volkoren meel
2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
Een beetje stevia naar smaak of andere zoetstof naar keuze
1 eetlepel soda
1/2 theelepel bakpoeder
3/4 kopje magere melk
1 eiwitten
4 eetlepels magere yoghurt
20 kersen (ong 1 kop)

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 363
Proteine: 14 gram
Koolhydraten: 72 gram
Vet: 2 gram

Bereidingswijze Zwarte woud pannenkoeken

  1. Halveer de kersen en verwijder de pitten
  2. Doe ze in een pan en zet het vuur op
  3. Kook ongeveer 10 minuten en stamp ze fijn met de achterkant van de spatel tot kersenpuree. Het mengsel wordt dikker als het afkoelt , maar je kunt een aantal chia zaden toevoegen om het dikker te maken als je wilt.
  4. Maak dit mengsel een paar uur voor je de pannenkoeken wilt maken. Of maak het ’s avonds voor de volgende dag.

Voor het maken van de pannenkoeken

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom
  2. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom
  3. Doe de natte ingredienten bij de droge en mix goed tot egaal mengsel
  4. Voeg kokosolie toe aan de pan en giet wat pannenkoekenbeslag erin
  5. Als het mengsel begint te borrelen (na ongeveer 1 minuut) , draai je de pannenkoek om
  6. Stapel de pannenkoeken en top met de Griekse yoghurt en kersenjam . En eventueel donkere chocolade. Geniet!

 

Gestampte aardappel kaas pannenkoeken

potato pancakes recipeHeb je nog aardappelen over van gisteren? Maak er dan een heerlijk ontbijt van met dit pannenkoeken recept. Voeg wat zure room en kruiden toe, des te beter!

Gebruik deze aardappelen als basis voor je pannenkoekenmix. Voeg een ei, kaas en wat meel toe, vorm de pannenkoeken en verhit ze tot ze klaar zijn.

Recept voor 12 pannenkoeken

Ingredienten
3 kopjes aardappelpuree, gekoeld
2/3 kop geraspte cheddar kaas
2 eetlepels fijngesneden lente-uitjes, groene en witte delen
1 groot ei, losgeklopt
1/2 kop + 3 eetlepels. bloem voor alle doeleinden, onderverdeeld
2 eetlepels plantaardig olie
1/2 kop vetarme zure room, voor het serveren

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 297
Proteine: 9 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vet: 15 gram

Bereidingswijze gestampte aardappel kaas pannenkoeken

  1. In een grote kom, meng de aardappelpuree, kaas, lente-uitjes, ei en 3 eetlepels bloem (Zie ook opmerkingen hieronder).
  2. Verdeel het mengsel in 12 porties met je handen. Rol elk deel in een compacte bal en plet het tot een pannenkoek van ongeveer een ½ duim dik.
  3. Plaats het resterende 1/2 kopje bloem in een ondiepe schaal en dip zorgvuldig elke pannenkoek in de bloem.
  4. Verhit 3-4 eetlepels (kokos)olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg genoeg olie toe zodat de hele bodem bedekt is met een dun laagje.
  5. Bak de pannenkoeken, in batches, tot ze goudbruin en krokant aan beide zijden zijn, 3 tot 4 minuten. Voeg meer olie toe aan de pan als het nodig is tussen batches. Wees niet te enthousiast met pannenkoekenbeslag en draai de pannenkoeken niet te snel om. Anders krijgen ze geen knapperige laag.
  6. Breng de pannenkoeken over op een plaat bedekt met bakpapier en bestrooi ze onmiddellijk met zout.
  7. Serveer de aardappel pannenkoeken gegarneerd met zure room en gegarneerd met extra gehakte sjalotten.

Opmerkingen

De overgebleven aardappelpuree zal variëren in dikte en textuur afhankelijk van hoeveel room, melk of gesmolten boter je hebt toegevoegd aan de oorspronkelijke partij. Als de aardappelpuree pannekoekmengsel te droog lijkt en niet bij elkaar blijft voeg je nog een ei toe. Als het te nat lijkt voeg je meer bloem toe. 1 theelepel per keer, totdat het mengsel goed is!

Tarwekiem pannenkoeken

silver dollar pancakes recipeDeze smaken als een traditionele pannenkoek, maar dankzij de tarwekiemen hebben ze een lekkere knapperige buitenkant. Maar behalve dat hebben tarwekiemen nog een groot voordeel, ze zitten tjokvol vitamine B, vezels en meer gezonde nutrienten. Zeker een aanrader!

Recept voor 12 pannenkoeken

Ingredienten

1 kop volkoren meelbloem
1,5 schep vanille whey protein isolaat
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 grote banaan
1/2 kop amandelmelk (gebruik meer als je een dunner beslag wenst)
2 eetlepels honing
2 eetlepels kokosnoot olie, gesmolten
2 eieren
6 theelepels tarwekiem

12 walnoten

2 koppen bramen

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 268
Proteine: 12 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vet: 11 gram

Bereidingswijze Tarwekiem pannenkoeken

Braambessen stroop

  1. Meng de bramen en 1/2 kopje water in een pan. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten rustig doorkoken.
  2. Pureer het fruit in een blender tot een volledig egaal mengsel en filter dit door een fijnmazige zeef, vang op in een aparte kom. Zet deze voorlopig even opzij.
  3. Neem een schone pan en meng de suiker, schil, en 1 kopje water, breng aan de kook en roer tot de suiker volledig is opgelost. Doorgaan met de suiker koken, zonder te roeren, tot 100 graden Celsius. Verwijder voorzichtig de citroenrasp en voeg de braambessenpuree toe in de pan. Kook de siroop totdat de temperatuur weer 100 graden Celsius is. Laat de siroop iets afkoelen terwijl je de pannenkoeken gaat bereiden.

Pannenkoeken

  1. In een middelgrote kom, meng de bloem, tarwekiemen, kristalsuiker, bakpoeder, zuiveringszout en het zout tot een egaal mengsel.
  2. In een aparte kleine kom, meng de karnemelk, melk en gekoelde gesmolten boter. Giet de natte ingrediënten in het droge bloemmengsel en roer tot een egaal mengsel. Laat het beslag 10 minuten rijzen
  3. Verhit een stukje boter in grote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter begint te sissen, giet je het beslag op de pan. Giet de pan niet te vol met pannenkoeken!
  4. Strooi walnoten gelijkmatig op de top van elk van de pannenkoeken.
  5. Als er zich bellen beginnen te vormen op de toppen van de pannenkoeken draai je ze zorgvuldig om en bak de andere zijde tot ze licht bruin zijn. Zet het fornuis hoger of lager indien nodig.
  6. Serveer pannenkoeken onmiddellijk met de warme braambessen siroop.

 

Zweedse pannenkoeken

swedish pancake recipeDe Zweedse pannenkoek zit ergens tussen een normale pannenkoek en de lokale Zweedse crepes. Dit betekent dat je het beste van beide werelden krijgt. Een erg dunne pannenkoek die lekker licht en luchtig is.

De Zweedse pannenkoek bevat minder meel dan de standaard pannenkoeken. Dit is goed nieuws voor mensen die letten op hun koolhydraat inname. Ook zijn dit glutenvrije pannenkoeken, omdat haver wordt gebruikt als basis in plaats van meel van granen.

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten
2 grote eieren
1 kop melk
1/4 kop havermout
1 theelepel geraffineerde suiker
snufje zout
1 eetlepel ongezouten boter, gesmolten en verdeeld
theelepel vanille extract
kookspray

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 242
Proteine: 12 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vet: 14 gram

Bereidingswijze Zweedse pannenkoeken

  1. Klop de eieren in een kom . Voeg melk, haver meel , suiker, zout , gesmolten boter en vanille toe, goed mengen.
  2. Verhit een kleine hoeveelheid olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Giet ¼ kopje beslag in de pan en zwenk de pan rond om de bodem van de pan gelijkmatig met beslag te dekken. Zodra zich bellen vormen in het beslag is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Gebruik hiervoor een spatel.
  4. Gebruik uw vingers om voorzichtig een kant van de pannenkoek te pakken en de pannenkoek gelijkmatig om te vouwen.
  5. Gebruik de spatel om de pannenkoek verder om te vouwen naar een kwart cirkel.
  6. Verdeel ze over uw bord. Ga door tot alle pannenkoeken zijn gemaakt .
  7. Top met aardbeien en honing.

 

Rode fluweel pannenkoeken

healthy red velvet pancakesKan je je voorstellen dat deze pannenkoeken gemaakt zijn met bananen en rode bieten? Ofwel, geniet van een voedzame maaltijd dankzij de aanwezige nutrienten in de rode biet.

De pannenkoeken basis heeft slechts een klein beetje suiker nodig. Door de al aanwezige natuurlijke suikers. Je kunt het suikergehalte nog verder verlagen door eiwit glazuur toe te voegen. Voeg in plaatst van siroop whey eiwit met vanillesmaak toe aan mix en verdun eventueel met melk.

Recept voor 4 pannenkoeken

Ingredienten

Pancakes:
1 medium biet, gewassen en getrimd
1 rijpe banaan
1/2 kop melk
1 kop havermout
1 grote ei
3 eetlepels rouwe cacao poeder
1 eetlepel pure ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
scheutje citroensap

Roomkaas glazuur:
2 ons vetarme roomkaas, kamertemperatuur.
1/4 magere Griekse yoghurt
1 eetlepel pure ahornsiroop

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 526
Proteine: 19 gram
Koolhydraten: 74 gram
Vet: 18 gram

Bereidingswijze Rode fluweel pannenkoeken

Pannenkoeken

  1. Knip de bieten in vieren en plaats in een magnetron veilige kom.
  2. Voeg twee eetlepels water toe en dek af met een bord. Stoom de bieten 5-7 minuten , draai halverwege
  3. Voorzichtig het bord eraf halen ( kijk uit voor de stoom! ) en plaats de bieten in een blender of keukenmachine .
  4. Banaan en melk toevoegen en mix toe tot een gladde massa .
  5. Overige ingrediënten toevoegen en mix tot een volledig gemengd en glad mengsel , schrapen langs de zijkanten als dat nodig is .
  6. Verhit een theelepel kokosolie in een anti-aanbak koekenpan op een laag tot medium – laag vuur
  7. Giet 1/4 kop van het beslag per keer, bak pannenkoeken 2-4 minuten per kant . Ze zijn klaar om te draaien als de randen droog en luchtiger zijn.

Roomkaas glazuur

  1. Meng ingrediënten samen tot een gladde massa .
  2. Gier over de pannenkoeken.

* Als u een iets dunnere glazuurlaag wilt kunt u een beetje melk toevoegen aan dit mengsel.

Vegetarische wortel cake pannenkoeken

vegan pancake recipeCake als ontbijt? Jazeker, zolang je onderstaand recept gebruikt is het nog voedzaam ook!

Dit recept bevat slechts 7 gram suiker. Maak het lekker decadent door deze pannenkoeken te overgieten met kokos slagroom of slagroom mascarpone en een vleugje kaneel. Maak het helemaal af met een garnituur van dun gesneden wortel chips en rozijntjes.

Recept voor 6 pannenkoeken

Ingredienten
1 kop volkoren meel
2 eetlepels turbinado suiker
1/4 kop gedroogde kokosnoot
1/2 eetlepel bakpoeder
Snufje zeezout
1 kopje ongezoete amandelmelk
1 eetlepel boterachtige spread, gesmolten of kokosolie
1/2 kop fijn geraspte wortel
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels verpletterde walnoten (topping)

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 277
Proteine: 6 gram
Koolhydraten: 40 gram
Vet: 10 gram

Bereidingswijze vegetarische wortel cake pannenkoeken

  1. Voeg bloem, suiker , bakpoeder , zeezout en 2 eetlepels geraspte kokos toe in een grote kom en meng goed
  2. Giet amandelmelk in een grote maatbeker . Voeg gesmolten boter en vanille toe en meng dit mengsel goed.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng goed
  4. Voeg de wortel toe en laat het beslag 5 minuten rusten terwijl je de koekenpan op middelhoog vuur voorverwarmt
  5. Zodra de koekenpan warm is, smeer je het oppervlak in met kokosolie en giet je 1/4 kopje beslag toe.
  6. Top elke pannenkoek met een laagje gemalen walnoten en flip wanneer er belletjes ontstaan en de randen enigszins droog worden
  7. Bak nog een paar minuten de andere zijde. Houd warm in een 200 graden oven totdat alle pannenkoeken zijn gebakken .
  8. Serveer met kokosolie , geraspte kokos en warme ahornsiroop .

 

Kokosnoot meel pannenkoeken

coconut-flour-pancakesTegenwoordig is alles met kokosnoot een ware rage, dus nu ook een kokosnoot pannenkoek! Waarom zou je kokosnoot meel moeten proberen? Het bevat veel vezels, relatief weinig koolhydraten en verbazingwekkend weinig vet. De 2 eetlepels in dit recept voegen slechts 4 gram vet, 5 gram proteine en 17 gram koolhydraten toe, waarvan 11 gram niet-oplosbare vezels.

Recept voor 2 pannenkoeken

Ingredienten
3/4 kopjes vanille proteine poeder
2 eetlepels kokosnoot meel
Stevia (naar smaak)
1/4 theelepel Cinnamon
3/4 kopje eiwitten uit ei (alleen het ei-wit)
1/4 kopje water

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 180
Proteine: 31 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vet: 3 gram

Bereidingswijze kokosnoot meel pannenkoeken

  1. In een grote kom meng je de eieren, olie en melk tot een egaal mengsel.
  2. In een aparte kom meng je de kokosnoot bloem, suiker, zout en bakpoeder .
  3. Voeg droog bij nat en grondig mengen tot er geen klontjes meer inzitten.
  4. Schep 2 eetlepels tot 1/4 kop pannenkoekenbeslag per pannenkoek op een hete koekenpan . Bak tot er belletjes beginnen te vormen op de top, na ongeveer 4 minuten, Draai de pannenkoek dan om en bak de andere zijde.

 

Volkorenmeel pannenkoeken

Whole Wheat PancakesIn eerste instantie lijken deze pannenkoeken vrij standaard, maar met een paar belangrijke veranderingen zijn ze een stuk gezonder gemaakt.

Het belangrijkste, neem geen witmeel, maar volkorenmeel. Het heeft een iets ruigere textuur, als je daar niet van houdt, neem dan als alternatief het ‘volkorenmeel voor gebak’. Dit is een meelsoort die gemaakt wordt van een zachtere graansoort. Het bevat minder eiwitten, maar maakt een luchtigere pannenkoek.

Recept voor 6 pannenkoeken

Ingredienten
1 kopje magere melk
1 eetlepel Vinegar
1 kop volkoren meel
Stevia (naar smaak)
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel soda
theelepel zout
1 ei
2 eetlepels magere Griekse yoghurt
1 eetlepel ongezouten boter

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 249
Proteine: 11 grams
Koolhydraten: 36 grams
Vet: 7 grams

Bereidingswijze volkorenmeel pannenkoeken

  1. Klop en meng meel , suiker , bakpoeder en zout in een en zet deze apart.
  2. Meng in een andere kom karnemelk met eieren
  3. Roer met behulp van een houten lepel de natte met de droge ingrediënten tot een egaal mengsel. Voeg gesmolten boter toe, daarna de bosbessen en roer voorzichtig .
  4. Verhit een anti-aanbaklaag koekenpan op matig vuur . Laat enkele druppels koud water vallen op het oppervlak . Als het terug stuitert , sputtert of direct verdampt is de pan klaar voor gebruik.
  5. Giet 1/4 kop van het pannenkoekenbeslag op de pan . Bak 2 minuten, of tot bubbels die aan de oppervlakte verschijnen beginnen te breken en de onderkant goudbruin is . Draai de pannenkoeken om, bak 1 minuut verder of tot ze goudbruin zijn.
  6. Plaats de pannenkoeken op een hittebestendige schaal en houd ze warm in een voorverwarmde oven . Herhaal dit met de rest van het beslag.

 

Luchtige amandelmeel pannenkoeken

gluten free pancakes recipeDit is een paleo pannenkoek recept. Maar geschikt voor iedereen die houdt van amandelen. En als je zo dol bent op deze noot, maak dan ook nog een geroosterde amandel boter cream om eroverheen te doen.

Recept voor 20 kleine pannenkoeken

Ingredienten
3 grote eieren, kamertemperatuur
1/4 kop ongezoete amandelmelk (meer om beetje te verdunnen)
1 eetlepel kokosnoot olie, gesmolten
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
1,5 kopjes geblancheerd amandelmeel
½ theelepel soda
1/4 theelepel zeezout

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 386
Proteine: 14 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vet: 31 gram

Bereidingswijze luchtinge amandelmeel pannenkoeken

  1. Meng in een grote kom de eieren, water, vanille en agave
  2. Voeg amandel bloem, zout en bakpoeder toe en meng goed
  3. Verhit druivenpitolie op een koekenpan op middelhoog tot matig vuur
  4. Schep 1 volle eetlepel van het beslag per keer op de koekenpan
  5. In de pannenkoeken zullen kleine bellen ontstaan, wanneer deze openspringen draai je de pannenkoek om en bak je de andere zijde nog even door.
  6. Leg de pannenkoeken op een (liefst voorverwarmd) bord
  7. Herhaal de procedure met het beslag, voeg meer olie toe in de pan indien nodig

 

Wortel cake pannenkoeken

carrot cake pancakes recipeNeem eens lekkere cake als ontbijt met deze low-carb pannenkoeken. Dit recept bestaat uit een mix van amandelmeel en kokosnoot meel, dus de meeste koolhydraten komen uit de wortels en wellicht de ahronsiroop (als je die toevoegt). Om het aantal koolhydraten laag te houden kan je kiezen voor een andere topping. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de topping die gebruikt werd bij het Rode fluweel pannenkoeken recept.

Recept voor 8 pannenkoeken

Ingredienten
1 kop geraspte wortelen
2 grote eieren
1 eetlepel. pure ahornsiroop
1/2 kop kokosnoot melk
1 theelepel vanille extract
1/2 kop pijlwortel
1/2 kop havermout
1/4 kop kokosmeel
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel bak poeder
1/8 theelepel zout
1/2 kopje gesneden/gebroken pecan noten (optioneel)

Samenstelling (Per Serving)
Calorieen: 154
Proteine: 4 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vet: 12 gram

Bereidingswijze Wortel cake pannenkoeken

  1. Meng de wortel, eieren, ahornsiroop, kokosmelk, en vanille in een grote kom
  2. In een aparte kom, meng de arrowroot, amandel meel, kokos meel, kaneel, bakpoeder en zout. Zorg ervoor dat er geen kokosnootmeel klompen in blijven zitten.
  3. Meng de natte ingrediënten in de droge en laat het mengsel vijf minuten rusten om de kokosmeel te laten rijzen. Als het beslag te dun lijkt na rijzen, voeg dan wat meer kokosmeel toe, één eetlepel per keer, tot de juiste dikte is bereikt. Als het beslag te dik lijkt, voeg dan een beetje kokosmelk toe. Voeg eventueel de pecannoten toe.
  4. Doe kokosolie in een koekenpan en verhit op matig tot hoog vuur. Giet een derde kop van het beslag in de pan en zet het vuur op matig. Laat de pannenkoek 3 à 4 minuten bakken, of tot de randen droog lijken en er belletjes vormen in het midden. Draai de pannenkoek dan om en bak de andere zijde nog 2 à 3 minuten.
  5. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer warm, besprenkeld met honing of ahornsiroop.

 

Wat vindt je van deze gezonde pannenkoek recepten? Heb je zelf een lekker pannenkoeken recept die je wilt delen? Post het in het commentaarveld hieronder!

Vergelijking kant-en-klare proteine pannenkoeken op prijs/ kwaliteit

Bij de kant-en-klare pannenkoeken hoef je in niets meer toe te voegen! Ze zijn al lekker van zichzelf en in een handomdraai te bereiden. Daarnaast bevatten ze van alle pannenkoeken het hoogst mogelijke eiwitgehalte en maakt dit dus ideaal voor spieropbouw of voor een koolhydraatarm dieet. Dit verklaart de grote vlucht van de kant-en-klare proteine pannenkoek de laatste jaren. Wel is de ene eiwitpannenkoek niet de andere…

Waar moet je op letten bij een kant-en-klare eiwitpannenkoek?

  1. Hoe hoger het eiwitgehalte, hoe beter
  2. Laag in koolhydraten en vet
  3. Makkelijk te bereiden
  4. Goede smaak!

In onderstaande tabel de aanbieders van eiwitpannenkoeken met goede prijs/ kwaliteit verhouding. Let op, prijzen verschillen vooral door het aanwezige eiwitgehalte! Eiwit is het duurste component, dus een hoog eiwitgehalte betekent vaak ook een iets hogere prijs. Meer eiwit is echter beter voor je spieropbouw, tegelijk betekent meer eiwit minder vet en koolhydraten! Dus goed voor een laag vet% of voor een koolhydraatarm dieet. Daarom is er een extra kolom toegevoegd, ‘prijs gecorrigeerd voor eiwit%’. Dit is de prijs die je zou betalen als bij iedere aanbieder het eiwitgehalte hetzelfde zou zijn. Wel zo eerlijk vergelijken!

ProductAanbiederEiwitgehalte
(per 100g)
Prijs
(per kg)
Prijs gecorrigeerd
voor eiwit% (per kg)
Protein pancakesKrachtshop67,517,9517,95
Protein-6 pancakesBodylab60,013,9515,70 (alleen 2kg pot)
Perfect protein pancakesBody en fitshop58,215,8718,41
Protein pancake mixBodystore25,814,9038,98
proteine pannenkoekenmixMy protein34,321,9943,27
Protein pancakesBodysupplies56,619,7123,51

 

Meer pannenkoeken recepten of inspiratie nodig?

Bekijk ook eens de site gezondepannenkoeken.com voor meer gezonde, eiwitrijke en glutenvrije pannenkoeken recepten en inspiratie!!

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply