Selecteer een pagina

Gezondbezig.nl heeft voor u uitgezocht wat de meest effectieve middelen zijn tegen puisten en acne. Nu hangt dit weer wel af welke vorm van acne u heeft, er bestaan namelijk vele vormen van acne. Wij geven alleen de meest effectieve middelen aan tegen de meest voorkomende vorm van acne: acne vulgaris (ofwel jeugdpuistjes). Wilt u alles lezen en weten over de andere acne vormen en acne behandelingen? Dan verwijzen wij u graag door naar www.puistjes.net.

Hoe ontstaan puisten?

Puisten ontstaan primair door een te hoge afscheiding van talg. Vaak heeft dit te maken met veranderende hormoon huishouding en komt vaker voor bij tienerjongens dan meisjes. Er kunnen ook andere oorzaken meespelen, zoals voeding, leefstijl en genen. Een te hoge talgproductie leidt alleen tot puistjes als die talg niet goed afgevoerd kan worden. Raken de afvoerkanaaltjes verstopt, dan hoopt zich talg op onder de blokkade en kunnen vuil en bacterien ophopen en een kleine ontsteking veroorzaken. Het is dus van belang de afvoerkanaaltjes zo veel mogelijk vrij te houden, want invloed uitoefenen op je hormoonspiegels kan praktisch niet.De meest effectieve behandeling tegen jeugdpuistjes

Begin altijd met het implementeren van een gezonde leefstijl en voeding. Zorg je goed voor je lichaam, dan zorgt die goed voor jou! Vermijd met name bloedsuiker schommelingen, dat stimuleert acne vorming. Bloedsuiker schommelingen worden met name veroorzaakt door snelle koolhydraten. Lees meer over voeding en acne.

Zorg ten tweede voor een goede algemene hygiene. Vermijd uitdrogende producten zoals standaard zeep en producten met alcohol, pas ook op met te lange blootstelling aan de zon. Bij uitdroging van de huid zullen de talgklieren harder gaan werken met grotere kans op puistjes.

Producten tegen jeugdpuistjes

Er bestaan tegenwoordig vele producten tegen jeugdpuistjes, maar wat zijn nu de beste? Hieronder een opsomming van producten die je als eerste moet proberen. Werken die niet voldoende, dan kan je altijd nog overstappen op een iets zwaarder anti-acne middel.

1. Clearasil

Clearasil zorgt voor een milde, doch effectieve reiniging van de huid. Het is de eerste stap en voor veel mensen vaak ook de laatste. Meer details over Clearasil, klik hier.

2. Sebamed

Sebamed is een reinigingsmiddel voor de huid met dezelfde zuurgraad als de huid. Hiermee zorgt het dat acne veroorzakende bacterien minder kans krijgen. Ook zitten er nog andere effectieve ingredienten in die zorgen voor het verdwijnen en voorkomen van puistjes. Meer details over Sebamed, klik hier.

3. Baba De Caracol

Baba De Caracol is een product die zorgt voor een natuurlijke peeling van de huid. Met peeling verwijder je dode huidcellen, vuil en acne veroorzakende bacterien. Het is een mild, doch zeer effectief middel tegen acne. Meer details over Baba De Caracol, klik hier.

4. Echinaforce creme

Echinaforce creme behoort tot de homeopatische middelen tegen acne en jeugdpuistjes. Sommige zeggen dat je erin moet geloven, maar velen zeggen er baat bij te hebben. Het is een milde en natuurlijke manier om je huid tot rust te brengen en wordt vaak in combinatie gebruikt met andere anti-acne middelen ter versterking van elkaar. Meer details over Echinaforce creme, klik hier.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x