Eet minder, leef langer en gezonder

In het verleden zijn er al studies uitgekomen die stelden dat als je veroudering wilt vertragen, je beter minder kan eten. Ook waren er studies die hadden bewezen dat mensen die weinig suiker en proteinen consumeren langer leven. Ook een nieuw onderzoek, uitgevoerd in Zweden aan de universiteit van Göteborg komt tot dezelfde conclusie, alleen hebben zij ontdekt waarom dat zo is.

Minder kans op ziektes

Niet alleen vonden de wetenschappers dat het verouderingsproces vertraagd werd door minder (maar wel gezond) te eten, ook zagen ze dat de kans op ‘ouderdoms’ ziektes zoald dementie, kanker en diabetes type 2 aanzienlijk afneemt.

Werkingsmechanisme

Het blijkt dat als iemand minder eet, het enzym peroxiredoxin actief blijft. Peroxiredoxin is een enzym die ons DNA beschermt tegen schade.

 

Bron

Dr Mikael Molin, Department of Cell and Molecular Biology, University of Gothenburg
The article Life Span Extension and H2O2 Resistance Elicited by Caloric Restriction Require the Peroxiredoxin Tsa1 in Saccharomyces cerevisiae has been published in the journal Molecular Cell.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Link to the article: http://www.cell.com/molecular-cell/abstract/S1097-2765%2811%2900626-5?switch=standard

Expert comments in the same issue Translating a Low-Sugar Diet into a Longer Life by Maintaining Thioredoxin Peroxidase Activity of a Peroxiredoxin
Link to the article: http://www.cell.com/molecular-cell/fulltext/S1097-2765(11)00634-4

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply