Selecteer een pagina

Steeds vaker wordt het mensen afgeraden om onder de zonnebank te gaan liggen. Het schijnt nogal schadelijk te zijn en oorzaak nummer 1 van huidkanker. Maar is dat eigenlijk wel zo? Naar onze mening is een zonnebankkuur op zijn tijd nemen nog zo slecht niet. We denken zelfs dat in ons bewolkte kikkerlandje de zonnebank nogal veel voordelen kan opleveren, mits men hier incidenteel gebruik van maakt.

Voordelen van zonnen onder de zonnebank

Er zijn nogal wat voor- en tegenstanders van de zonnebank. De waarheid ligt meestal in het midden, of te wel: maak met mate gebruik van de zonnebank en het zal je veel voordelen opleveren. Na een bezoekje aan de zonnestudio voel je je veel energieker en frisser. En dat is niet voor niets. De warmte ontspant de spieren en je huid en je verplicht jezelf om een rustmoment in te lassen. In de wintermaanden schijnt de zon dan wel maar de zonnekracht is te verwaarlozen. In deze maanden maakt het lichaam dan ook nauwelijks vitamine D aan in de huid. Na een bezoekje aan de zonnestudio wordt dit tekort weer iets aangevuld, waardoor je stofwisselingssysteem en je afweermechanisme een boost krijgen. Niet voor niets worden mensen in de zomermaanden minder vaak ziek.

Met mate…

Maar zoals met vrijwel alles geldt: Overdaad schaadt! Vrijwel alle dermatologen adviseren om niet vaker dan eenmaal per maand onder de zonnebank te liggen. De UV- straling kan schadelijk zijn voor je huid en de ogen. Lig nooit met je ogen open onder de zonnebank en draag een speciale beschermbril.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x