Selecteer een pagina

Verliefd worden is fijn en het kan idereen overkomen, ook diegene die in een relatie zitten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 2/3 van de vrouwen die zijn ondervraagd er echter meer last van ondervindt als hun partner wordt overvallen door een verliefdheid. Zij zijn van mening dat een keertje vreemdgaan voor de seks beter is.

Liever seks dan verliefdheid

Vrouwen zitten dus over het algemeen niet te wachten op een verliefde wederhelft. Als zij het voor het zeggen hebben zouden zij willen dat hun partners in plaats daarvan een seksuele affaire aan zouden gaan. Het onderzoek werd in de US gehouden onder 477 mannen en vrouwen. In het onderzoek werd ingegaan op diverse vormen van vreemdgaan. De deelnemers kregen vragen over zowel emotioneel vreemdgaan als seksueel overspel. Het is duidelijk geworden dat vrouwen heel anders tegen een verhouding aankijken dan mannen. De mannen denken hier heel anders over. Een groot gedeelte van de mannelijke respondenten vindt het juist minder erg als zijn partner met een verliefdheid te maken krijgt dan dat hij of zij het bed zou delen met een ander. Een van de onderzoekers, Dr. Gary Brase, vindt de uiteenlopende meningen erg opvallend. Het is namelijk niet te zeggen of deze verschillen door opvoeding komen of dat dit genetisch is bepaald.

Nageslacht

Dr. Brase heeft wel een theorie hierover. Hij heeft het idee dat de mannen het erger vinden als hun vriendin met een ander vrijt omdat zij dan nooit weten of zij daadwerkelijk de biologische vader zijn van hun nageslacht. Daarom is seksueel overspel voor hen een groter probleem. Vrouwen maken zich zorgen over de bijdrage die hun partner zal leveren aan het opvoeden van de kinderen. Om deze reden is zou emotioneel overspel erger kunnen zijn voor hen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x