Selecteer een pagina

Een boek over afvallen

Boeken over afvallen zijn er voldoende! Eerlijk is eerlijk: voor ons was het ook behoorlijk moeilijk om er een toonaangevend boek uit te halen die bovendien het ook echt waard is om door te lezen. Heb je hem eenmaal uit? Dan ben je helemaal op de hoogte van gezonde voeding en je bent overgehaald om voortaan koolhydraatarm te eten. De titel van het boek is “Afvallen doe je zo” en is te koop via bijvoorbeeld Bol.com.

Specificaties

Het boek is geschreven door Harriet Verkoelen en is in 2012 op de markt gekomen. Zij is diabetesverpleegkundige en opteert een koolhydraatarm leven. Koolhydraten maken het leven van diabetespatiënten soms tot een hel. In principe leert het boek je alleen er een gezonde levensstijl op na te houden en gaat de auteur niet perse in op een speciaal dieet. Het boek kun je dan ook zien als een evangelie en een leidraad voor je leven.

Enkele belangrijke vragen over afvallen

In het boek probeert Harriet enkele elementaire vragen te beantwoorden. Zo geeft ze antwoord op de vraag hoe je je spieren zover kunt krijgen dat ze geen suikers gaan verbranden maar juist de vetten verbranden. Of beantwoordt ze de vraag hoe je toch kunt afvallen, terwijl je misschien lichamelijk gehandicapt bent en daardoor nauwelijks of moeilijk kunt bewegen.

Boter, kaas en eieren

Een paar kilo’s afvallen moet je zien als een spel. Een spel met jezelf. Je bent niemand iets verplicht en het moet leuk blijven. Harriet schrijft over boter, kaas en eieren en wat het geheim achter deze producten is. Magere producten eten is verleden tijd, gezonde vetten zijn juist een essentieel onderdeel in ons mensenleven en horen compleet bij een goed uitgebalanceerde maaltijd! Kortom: nu eens geen streng dieet maar gewoon een heldere kijk van een ervaringsdeskundige op het hele voedselgebeuren. Het boek is het zeker waard om gelezen te worden! Heb je hem uitgelezen? Doe het boek cadeau aan je buurman of buurvrouw.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x