Duurzame en gezonde chocoladedrank valt in de prijzen

Een duurzame en gezonde variant van de aloude chocoladedrank is onlangs in de prijzen gevallen in een Europese competitie voor voedingstechnologie studenten. Drie studenten van de Universiteit in Wageningen ontwikkelde een chocoladedrankje op basis van Quinoa.

De jury bleek erg onder de indruk te zijn en beloonde het project met de tweede plaats en een prijs van 4.000 euro.De manier waarop het chocoladedrankje wordt bereikt is vrij uniek. Voor het produceren van de chocoladedrankje wordt namelijk niet gebruik gemaakt van de plant zelf maar van het restmateriaal dat vrijkomt bij het produceren van zetmeel uit de Quinoa plant. Normaliter wordt dit restmateriaal niet gebruikt maar omdat deze vloeistof vol met eiwitten zit, is het ideaal als basis voor de duurzame chocoladedrank.

[thrive_leads id='3269']

Nadat het restmateriaal is gewonnen tijdens het verwerken van Quinoa voor het zetmeel, worden de gezonde voedingsstoffen gescheiden van de vloeistof. Wat overblijft vormt de basis voor het chocoladedrankje. Om het drankje een chocolade smaak te geven, wordt er na afloop cacaopoeder, suiker en zout toegevoegd.

De Quinoa plant wordt momenteel voornamelijk geteeld in Zuid-Amerika. De plant komt dan ook oorspronkelijk uit dit gebied vandaan. Het is echter ook mogelijk om de planten in  Europa te laten groeien. Omdat veel lokale boeren in Zuid-Amerika over een Quinoa plantage beschikken, kan het chocoladedrankje duurzaam worden geproduceerd. De drie studenten zijn nu op zoek naar een investeerder zodat het drankje daadwerkelijk op de markt gebracht kan worden.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2013-12-16T12:38:40+00:00 16 december 2013|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com