Selecteer een pagina

Je bent geslaagd voor het rijexamen en ben je superblij? Nu is het tijd om rond te rijden. Maar als bestuurder moet je op de hoogte zijn van enkele belangrijke details om toekomstige problemen met het voertuig te voorkomen.

Niveau radiatorwater

Controleer altijd het waterniveau van de radiator, maar wees voorzichtig! Open de radiatordop niet wanneer de motor heet is, omdat de vloeistof kookt en u zich kunt verbranden. Laag waterniveau kan ertoe leiden dat de motor oververhit raakt en ernstige problemen met de werking van het voertuig veroorzaakt.

Olie altijd op peil houden

Net als water is olie een essentieel item in de auto. Het is wat ervoor zorgt dat de motor minder wrijving maakt met de bewegende onderdelen en de ideale temperatuur behoudt. De olie moet worden ververst volgens de door de fabrikant opgegeven kilometerstand. Ook moet periodiek het oliepeil gecontroleerd worden en zonodig bijvullen. Zoek een betrouwbare monteur als u vragen hebt. Als u een auto-onderdeel wilt vervangen en moet bestellen, kijk dan op: auto-onderdelen online winkel Motor-doctor.nl.

Kwaliteit brandstof

Sla altijd betrouwbare brandstof in. Sommige dealers bieden vervalste brandstoffen, waardoor uw auto beschadigd kan raken of vermogen verliest. Ruff-stations hebben altijd hoogwaardige brandstoffen, geanalyseerd en goedgekeurd. Bovendien ondergaan alle vlaggenschepen effectieve kwaliteitscontrole met geautoriseerde laboratoria.

Kalibreer de banden

Bandenspanning lager of hoger dan aanbevolen door de autofabrikant kan ertoe leiden dat het onderdeel sneller slijt of dat de auto meer brandstof verbruikt. Het is raadzaam om de banden iedere maand te kalibreren.

Let op dashboardverlichting

Het klinkt als iets dat niet veel aandacht verdient, maar checken van de dashboardverlichting zorgt dat je tijdig problemen herkent en kunt oplossen voordat het ernstiger wordt. Let vooral op de temperatuur van de auto, de hoeveelheid brandstof en het elektronische injectielicht.

Voorruiten hebben ook verzorging nodig

Vul ook het ruitensproeierwaterreservoir aan; je weet nooit wanneer je het moet gebruiken.

Brandblusser

Controleer de geldigheid van de brandblusser! Als het onderdeel is verlopen, moet deze vervangen worden. Het artikel is niet vereist, maar een brandblusser die over datum is kan minder goed, of zelfs helemaal niet meer werken als u hem hard nodig heeft!

Parkeer alleen waar dit mag

Check of u de auto mag parkeren op de gewenste plek. Let er bij het uitstappen op dat er geen gele markeringen op de vloer, stoepranden, garages en borden staan ​​die het parkeren verbieden. Dit scheelt weer dure boetes.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x