Dieetadvisering in zorgverzekering

Tegenwoordig eten we niet alleen meer uit noodzaak. Eten is vooral ook een belangrijk onderdeel geworden bij genot en gezellig tafelen. Vaak weten mensen die een dieet willen volgen niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Daarnaast weten ze vaak ook niet dat bij een verwijzing van de (huis)arts een advisering in het basispakket valt.

Ontspanning

Vaak wordt eten dus gecombineerd met ontspanning. Het probleem bij veel mensen is dat ze zich ontspannen gaan voelen wanneer ze eten. Emotie-eters zullen daarom ook vaak eten als belangrijkste ontspanningsfactor zien wanneer ze zich droevig voelen. Daarnaast vinden we smaak steeds belangrijker. Wanneer er schaarste is en weinig keus, dan wordt er snel gekozen voor natuurlijke producten. Kijk maar naar producten zoals rijst, tarwe of mais. Door het toevoegen van extra ingrediënten verbeterd de smaak, maar worden de producten vaak des te ongezonder.

Basispakket

Sinds 2013 is dieetadvisering echter opgenomen in de basisverzekering. Voor 3 uur per jaar kan je worden geadviseerd over je etenspatroon. Dit geld alleen bij verwijzing van een arts. Houd wel in de gaten dat het eigen risico vaak niet overbruggend is, en een dieet vaak nog deels zelf moet worden betaald.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Personen die niet zijn opgenomen in het ketenzorgtraject kunnen maximaal drie behandeluren via de basisverzekering. Hetzelfde geld voor kinderen, alleen hierbij wordt het eigen risico niet aangesproken.

ketenzorgtraject

Wanneer je Diabetes, COPD of een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten dan geld het maximum aantal behandeluren niet. Binnen deze groep wordt meer rekening gehouden met individuele kenmerken, die volgens de zorgstandaard apart bepaald moeten worden. Hierbij wordt ook geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

lekker en gezond

Er zijn echter nog een hoop etenswaren die niet alleen gezond maar ook zeker lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan verscheidene soort visgerechten. Garnalen, mosselen of andere weekdieren staan bekend om hun uitgesproken smaak, maar zijn daarnaast ook erg voedzaam!

 

Er zijn veel instellingen waar dieetadvisering wordt aangeboden. Zo kan bij zuidzorg.nl naast een advisering ook gekozen worden uit verscheidene recepten en kunnen maaltijden zelfs worden thuisbezorgd. Dit kan na bijvoorbeeld een operatie, of wanneer iemand er simpelweg niet aan toekomt. Dit valt echter niet onder de zorgverzekering. Dit geld puur voor de advisering van een eventueel dieet.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply