Selecteer een pagina

Tegenwoordig eten we niet alleen meer uit noodzaak. Eten is vooral ook een belangrijk onderdeel geworden bij genot en gezellig tafelen. Vaak weten mensen die een dieet willen volgen niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Daarnaast weten ze vaak ook niet dat bij een verwijzing van de (huis)arts een advisering in het basispakket valt.

Ontspanning

Vaak wordt eten dus gecombineerd met ontspanning. Het probleem bij veel mensen is dat ze zich ontspannen gaan voelen wanneer ze eten. Emotie-eters zullen daarom ook vaak eten als belangrijkste ontspanningsfactor zien wanneer ze zich droevig voelen. Daarnaast vinden we smaak steeds belangrijker. Wanneer er schaarste is en weinig keus, dan wordt er snel gekozen voor natuurlijke producten. Kijk maar naar producten zoals rijst, tarwe of mais. Door het toevoegen van extra ingrediënten verbeterd de smaak, maar worden de producten vaak des te ongezonder.

Basispakket

Sinds 2013 is dieetadvisering echter opgenomen in de basisverzekering. Voor 3 uur per jaar kan je worden geadviseerd over je etenspatroon. Dit geld alleen bij verwijzing van een arts. Houd wel in de gaten dat het eigen risico vaak niet overbruggend is, en een dieet vaak nog deels zelf moet worden betaald.

Personen die niet zijn opgenomen in het ketenzorgtraject kunnen maximaal drie behandeluren via de basisverzekering. Hetzelfde geld voor kinderen, alleen hierbij wordt het eigen risico niet aangesproken.

ketenzorgtraject

Wanneer je Diabetes, COPD of een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten dan geld het maximum aantal behandeluren niet. Binnen deze groep wordt meer rekening gehouden met individuele kenmerken, die volgens de zorgstandaard apart bepaald moeten worden. Hierbij wordt ook geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

lekker en gezond

Er zijn echter nog een hoop etenswaren die niet alleen gezond maar ook zeker lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan verscheidene soort visgerechten. Garnalen, mosselen of andere weekdieren staan bekend om hun uitgesproken smaak, maar zijn daarnaast ook erg voedzaam!

 

Er zijn veel instellingen waar dieetadvisering wordt aangeboden. Zo kan bij zuidzorg.nl naast een advisering ook gekozen worden uit verscheidene recepten en kunnen maaltijden zelfs worden thuisbezorgd. Dit kan na bijvoorbeeld een operatie, of wanneer iemand er simpelweg niet aan toekomt. Dit valt echter niet onder de zorgverzekering. Dit geld puur voor de advisering van een eventueel dieet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x